Liste comune PSD-UNPR-PC la europarlamentare: Sa avem cat mai multa influenta acolo

Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 16:23
2806 citiri
Liste comune PSD-UNPR-PC la europarlamentare: Sa avem cat mai multa influenta acolo

Social-democratii sunt, de principiu, deschisi unei liste comune cu UNPR si PC pentru alegerile parlamentare, intrucat "fiecare mandat" de eurodeputat conteaza pentru a capata o influenta cat mai mare in Grupul Socialistilor din Parlamentul European, a declarat luni purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan.

El a precizat ca, pana la finalul lunii ianuarie, cand este convocat Comitetul Executiv National al PSD, vor avea loc discutii atat cu organizatiile PSD din teritoriu, dar si cu liderii PC, ca potentiali parteneri in alianta electorala.

"Vom avea lista comuna cu UNPR. Urmeaza sa votam in Comitetul Executiv de saptamana viitoare daca pe aceasta lista se va afla si PC. Votul in Biroul Permanent este unul favorabil pentru liste comune PSD-UNPR-PC. Este o discutie de principiu, urmeaza ca pana pe 31 sa avem toate lucrurile clare cu viitorii parteneri.

(...) Pentru noi este important ca in Grupul Socialistilor din PE sa avem cat mai multe mandate si pentru asta facem aliante cu cine consideram ca putem sa facem alianta. Este foarte important sa ai o familie politica in PE care sa lupte pentru tine. (...) Este foarte important sa avem cat mai multa influenta acolo. Prin urmare, fiecare mandat conteaza. Daca prin aceste aliante mai castigam un mandat, este foarte important", a afirmat liderul PSD.

Ivan a adaugat ca pe lista candidatilor pentru europarlamentare, UNPR si PC ar putea avea cate un loc eligibil si "inca un loc la bataie, locuri semi-eligibile cum le numim, in functie de rezultatul pe care il asteptam".

Purtatorul de cuvant al PSD spera ca scorul pe care partidul il va obtine la europarlamentare sa fie chiar mai mare decat cel pe care social-democratii si l-au fixat ca obiectiv, anume 35%.

"PSD isi propune un obiectiv de 35% la alegerile pentru Parlamentul European. Au inceput deja intalnirile cu organizatiile PSD din teritoriu. Au avut loc intalniri la Bucuresti, dar vor avea loc si in tara astfel de intalniri pentru a pregati cat mai bine alegerile pentru PE. Impreuna cu alegerile PE vom avea alegeri si pentru primariile unde trebuie sa aiba loc alegeri. (...) Speram sa fie mai bine de 35%, care este un obiectiv corect avand in vedere ca la ultimele alegeri pentru PE, PSD a avut 31%", a mai spus acesta.

PNL pe lista comuna PSD-UNPR-PC? "Foarte dificil"

Referitor la posibilitatea ca si PNL sa se regaseasca pe lista comuna PSD-UNPR-PC pentru europarlamentare, Catalin Ivan a sustinut ca ar fi "foarte dificil".

"S-a discutat de varianta de a merge pe liste comune cu PNL, dar avand in vedere ca venim din grupuri politice diferite, avem programe politice diferite, sustinem candidati diferiti pentru sefia Comisiei Europene, e foarte dificil sa avem o lista comuna cu liberalii", a mai spus social-democratul.

Intrebat daca PDL ar putea fi considerat un partener pentru partidul condus de Victor Ponta, Catalin Ivan a precizat ca PSD face parte deja dintr-o alianta impreuna cu PNL, UNPR si PC.

"Nu cautam alti parteneri. Nu evaluam PDL ca pe un posibil partener pentru ca nu credem ca doar Traian Basescu a facut rau Romaniei in perioada in care s-au aflat la guvernare", a afirmat Ivan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#PSD liste comune europarlamentare, #Ivan liste comune PSD europarlamentare, #PSD UNPR PC liste comune, #PSD UNPR liste europarlamentare , #PSD
Comentarii
Poza Ernst
Ernst
rank 5
Lista comuna cu pc, pt. ca pseudopartidul lui felix secu
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5