Prezidentiabilul Catalin Ivan a depus plangere penala impotriva membrilor BEC

Vineri, 04 Octombrie 2019, ora 17:40
3554 citiri
Prezidentiabilul Catalin Ivan a depus plangere penala impotriva membrilor BEC
Foto: Facebook/Catalin Ivan

Catalin Ivan, candidatul Alternativei pentru Demnitate Nationala la Presedintie, a anuntat ca a depus, vineri, la Parchetul General, o plangere penala impotriva membrilor Biroului Electoral Central, pe care ii acuza ca ar fi aplicat un "tratament preferential" contracandidatilor in demersul de verificare a listelor cu semnaturile de sustinere.

Plangerea se refera si la posibila savarsire din partea contracandidatilor favorizati de BEC a unor infractiuni de fals si uz de fals cu ocazia depunerii candidaturii.

Acestia sunt Klaus Iohannis, Viorica Dancila, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Ilie-Dan Barna si Ramona-Ioana Bruynseels.

Avand in vedere statutul de judecatori ai membrilor Biroului Electoral Central, s-a procedat si la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii, se precizeaza intr-un comunicat al Alternativei pentru Demnitate Nationala.

De asemenea, potrivit sursei citate, Ivan a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si sesizari penale in oglinda cu cele deja inainte de Biroul Electoral Central impotriva tuturor contracandidatilor care au beneficiat din partea institutiei de un "tratament preferential" in demersul de verificare in Justitie a listelor de semnaturi stranse pentru depunerea candidaturii.

Catalin Ivan atrage atentia in documentul depus la Parchet asupra faptului ca in cazul tuturor candidatilor validati in cursa electorala au fost consemnate de catre BEC in procesele verbale nereguli privitoare la listele de semnaturi depuse.

"Desi aceste nereguli au fost constatate pentru toti candidatii, fiind emise decizii in acest sens ce se regasesc pe site-ul Biroului Electoral Central, doar pentru o parte dintre ei organul emitent a sesizat organele de cercetare penala cu privire la aceste nereguli, beneficiarii din plangerea pendinte fiind exceptati, conducand astfel la o vadita discriminare intre candidati", se arata in sesizarea penala, citata in comunicat.

Acesta precizeaza ca actiunea discriminatorie a BEC a cauzat o imixtiune a acestei institutii in procesul electoral si "a indus in constiinta publica impresia neadevarata a unei fraude de proportii, motivul fiind acela de a influenta rezultatul alegerilor".

Catalin Ivan solicita organelor de cercetare penala sa oblige BEC sa transmita spre verificare listele continand semnaturile sustinatorilor si a dosarelor cu documentele candidatilor Klaus Iohannis, Viorica Dancila, Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Dan Barna si Ramona-Ioana Bruynseels.

De asemenea, cere protejarea si conservarea probelor pentru a nu fi distruse sau alterate.

Vezi si CCR: Legea pentru alegerea presedintelui e imperfecta. BEC nu poate realiza un control efectiv al semnaturilor

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Catalin Ivan plangere penala BEC , #PSD