PSD, despre validarea Guvernului: Conteaza decizia Parlamentului, nu sfaturile perfide ale lui Basescu

Marti, 04 Martie 2014, ora 16:05
1441 citiri
PSD, despre validarea Guvernului: Conteaza decizia Parlamentului, nu sfaturile perfide ale lui Basescu
Foto: Arhiva

Catalin Ivan, purtatorul de cuvant al PSD a atras atentia, marti, ca presedintele Traian Basescu este obligat de Constitutie sa respecte decizia Parlamentului de validare a Guvernului Ponta 3.

Ivan suntine ca seful statului ofera "sfaturi perfide, care ascund incalcarea legii" si ca ceea ce conteaza este ce decide Parlamentul, "nu ce sfaturi da Traian Basescu", se arata intr-un comunicat de presa al PSD remis Ziare.com.

"Traian Basescu iar da sfaturi perfide, care instiga, pe alocuri, la incalcarea legii si Constitutiei. Lucrurile sunt extrem de simple: nu exista posibilitatea ca presedintele sa ignore decizia Parlamentului de validare a noului Guvern, decat printr-o incalcare flagranta a Constitutiei.

O spune si decizia CCR numarul 98 din anul 2008: din cazurile prevazute in articolul 85 din Constitutie reiese ca numirea ministrilor de catre presedinte este un act de executare a hotararii Parlamentului. Hotararea Parlamentului este un act obligatoriu, pe care Traian Basescu nu are cum sa-l refuze conform Constitutiei.

Presedintele trebuie sa inceteze sa mai trateze in mod iresponsabil astfel de chestiuni vitale, deoarece in discutie este stabilitatea Romaniei. Trebuie sa accepte acest lucru, conform deciziei CCR", a declarat Catalin Ivan.

Basescu explica de ce nu va accepta noul guvern fara alt program de guvernare (Video)

Traian Basescu a spus ca premierul Victor Ponta trebuie sa treaca prin Parlament noul program de guvernare, prin asumarea raspunderii, inainte de validarea noului cabinet.

"Inainte de a valida componenta noului Guvern, prin asumarea raspunderii sa treaca (Victor Ponta - n.red.) prin Parlament cu noul program de guvernare. Va asigur ca nu este o chichita, este o conditie a legitimitatii noii structuri guvernamentale, urmare a schimbarii structurii politice a majoritatii care sustine Guvernul. Nu se poate continua cu un program in care este mentionat de multe ori USL, cand USL nu se mai afla la guvernare", a afirmat presedintele.

D.T.

#PSD Basescu Guvern, #PSD Basescu validare Guvern, #PSD Basescu Guvern Ponta 3 , #PSD