PSD Iasi: Ivan e "apartidic", sa demisioneze din PE. Ivan: Comunicatul e dat la ordinul lui Dragnea

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 21:18
5490 citiri
PSD Iasi: Ivan e "apartidic", sa demisioneze din PE. Ivan: Comunicatul e dat la ordinul lui Dragnea
Foto: Facebook/Catalin Ivan

PSD Iasi a transmis, vineri, un comunicat de presa in care solicita demisia din PE a europarlamentarului Catalin Ivan, despre care sustine ca este "apartidic". In replica, Ivan spune ca acest comunicat a fost dat "la ordinul" liderului PSD, Liviu Dragnea.

"PSD Iasi se dezice categoric de declaratiile apartidicului Catalin Ivan, care se agata in continuare si de PSD si de functia de europarlamentar. Reamintim opiniei publice din Romania ca dansul nu mai face parte din organizatia PSD Iasi, fiind exclus de multa vreme.

Astfel, nicio alegatie emisa de acesta nu reprezinta punctul de vedere al PSD Iasi. Intentiile sale sunt cum nu se poate mai clare si urmaresc un singur lucru: dezbinarea partidului care in acest moment asigura guvernarea Romaniei", se arata in comunicatul citat.

PSD Iasi ii solicita, totodata, lui Catalin Ivan sa demisioneze din functia de europarlamentar.

"Desi a fost ales pe listele partidului, in acest moment (Catalin Ivan - n.red.) se reprezinta numai pe sine si ia pozitii publice impotriva partidului care i-a asigurat o cariera politica, nemaifiind un exponent al politicii social-democrate nici in Romania, nici in Europa.

Astfel, prin eliberarea din functia de europarlamentar, domnul Ivan va avea sansa proprie sa se repozitioneze din punct de vedere politic si profesional si sa-si construiasca propriile proiecte, dar fara nicio legatura cu PSD Iasi", se mai arata in comunicatul mentionat.

In replica, europarlamentarul Catalin Ivan a precizat ca acest comunicat al organizatiei PSD Iasi a fost transmis "la ordinul" liderul PSD, Liviu Dragnea.

"PSD Iasi a transmis acest comunicat la ordinul lui Dragnea. Eu ma vad cu reprezentantii organizatiei in Iasi si nu au aceasta atitudine. Fac asta pentru ca le-a venit ordin de la Bucuresti", a spus Ivan.

"Am un singur mesaj: sa-i ceara lui Liviu Dragnea documentele care atesta ca as fi fost exclus din PSD, ca urmare a unei decizii statutare, si vom discuta ulterior. Din pacate, PSD Iasi primeste de la Bucuresti comunicate gata facute in care vorbeste cu cuvintele lui Codrin Stefanescu", a adaugat Ivan.

Europarlamentarul Catalin Ivan a criticat actuala conducere a PSD si in special pe liderul formatiunii, Liviu Dragnea, din postura de membru al formatiunii, desi aceasta calitate i-a fost negata in repetate randuri de conducerea PSD.

"Am vazut rezolutia partidului din care fac parte si, ca orice membru de partid, am citit-o cu tristete si dezamagire. Liviu Dragnea si cei din jurul sau sunt tot mai rupti de realitate. PSD este deturnat cu buna stiinta de la scopul sau real, de partid de stanga", a scris Ivan, recent, pe pagina sa de Facebook.

"Aud ca partidul s-a adunat in fata DNA ca sa-l sustina pe Dragnea si mi se pare o gluma sinistra. In fata DNA nu s-a adunat PSD. Prin metode specifice pe care nu vreau sa le detaliez acum, au fost adusi niste oameni ca sa mimeze sustinerea. Asta-i adevarul. Oamenii aceia mimeaza sustinerea tot asa cum Dragnea mimeaza ca mai conduce PSD" - este o alta postare a europarlamentarului.

Si intr-un interviu acordat Ziare.com, Catalin Ivan a spus ca nu va avea loc niciun miting PSD, iar Liviu Dragnea e izolat, singurii aliati sunt Olguta Vasilescu si Codrin Stefanescu

PSD Iasi cere demisia sefului Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad, dupa angajarea unei chelnerite ca inginer

Citește și:
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
Corina Crețu, după accidentul feroviar de la Galați: ”România este ţara europeană cu cea mai mare rată de mortalitate în sistemul de transport”
După accidentul feroviar produs sâmbătă seara în Gara CFR Galaţi în urma căruia patru persoane au fost rănite, europarlamentarul Corina Creţu a preciza că este imperios necesară...
#Ivan conflict PSD , #PSD