PSD: Iohannis poate fi un castig pentru Guvern. Speram sa nu creeze probleme

Vineri, 07 Februarie 2014, ora 15:33
1864 citiri
PSD: Iohannis poate fi un castig pentru Guvern. Speram sa nu creeze probleme

Purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan, a spus ca propunerea PNL pentru Ministerul de Interne, Klaus Iohannis "poate fi un castig pentru Guvern", afirmand insa ca spera ca numirea sa in functia de vicepremier sa nu creeze "probleme procedurale".

"Domnul Iohannis este un om de valoare si poate fi un castig pentru Guvern. Sper ca dorinta PNL de a-l numi pe domnul Iohannis si vicepremier sa nu creeze anumite probleme procedurale. Guvernul si institutiile guvernamentale nu au nevoie de instabilitate", a declarat Catalin Ivan, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta si-a manifestat convingerea ca vor fi gasite "cele mai bune solutii in USL", pentru a nu aparea probleme cauzate de incompatibilitatea functiilor de primar si vicepremier ce ar urma sa le ocupe Klaus Iohannis.

Schimbari in Guvern: Iohannis, Atanasiu si Busoi primesc portofolii, Nicolaescu este mutat la Finante

Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru Interne. Antonescu: Astept mai multa ordine si civilizatie

Klaus Iohannis este propunerea liberalilor pentru functiile de ministru de Interne si vicepremier, a anuntat, vineri, presedintele PNL Crin Antonescu.

"De la domnul Iohannis astept mai multa ordine in Guvern si in tara, mai multa civilizatie in sens liberal si o reprezentare puternica a pozitiilor liberale in interiorul acestui Guvern, in calitatea de vicepremier", a declarat Antonescu, dupa sedinta BPN a partidului, adaugand ca mai asteapta de la Iohannis sa aiba o buna comunicare cu premierul Victor Ponta.

Iohannis nu renunta la Primaria Sibiului, desi ar intra in incompatibilitate: "Se va gasi o portita legala"

Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale prevede la art. 62. lit.c, care se refera si la calitatea de primar, ca aceasta este incompatibila cu "orice alte activitati sau functii publice, cu exceptia functiilor didactice si a functiilor din cadrul unor fundatii ori organizatii neguvernamentale".

F.N.

#Catalin Ivan Iohannis castig Guvern, #Iohannis propus Minister Interne , #PSD