PSD, replica pentru Basescu: Se contrazice in mod penibil

Joi, 21 Noiembrie 2013, ora 15:33
1753 citiri
PSD, replica pentru Basescu: Se contrazice in mod penibil
Foto: Arhiva

Purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a reactionat, joi dimineata, la declaratiile presedintelui Traian Basescu in care acesta blama intentia guvernului de a organiza alegeri prezidentiale si referendum pentru Constitutie in aceeasi zi.

"Singura constanta a lui Traian Basescu este in contrazicerea propriilor idei si pareri. In ultima sa iesire, presedintele a intrecut orice limita declarand ca ar fi o lovitura de credibilitate si un atac la democratie organizarea unui referendum odata cu alegerile prezidentiale.

A spus-o tocmai Basescu, cel care a convocat nu o data, ci de doua ori referendum odata cu alegerile. A initiat referendum pentru votul uninominal odata cu alegerile europarlamentare din 2007 si referendum pentru Parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari odata cu alegerile prezidentiale din 2009", a declarat Catalin Ivan.

Presedintele Traian Basescu a comentat, miercuri, ipoteza organizarii unui referendum pentru modificarea Constitutiei in aceeasi zi cu alegerile parlamentare.

"PSD ar fi foarte multumit daca modifica Constitutia cu alegerile prezidentiale pentru a reduce puterea presedintelui si sa puna la Cotroceni o maimuta si la Palatul Victoria sa fie prea puternicul prim-ministru.

Basescu ataca planul USL: Referendum in aceeasi zi cu prezidentialele, o lovitura de stat, un sacrilegiu democratic

Constitutia e o carte, cu sensuri extrem de profunde, sa o dai la vot cred ca nu va exista o lovitura mai grea privitor la neincrederea in statul de drept a tuturor statelor europene", a declarat presedintele Basescu, invitat la B1 Tv.

"Cred ca daca am organiza un astfel de scrutin (referendum pentru modificarea Constitutiei in aceeasi zi cu prezidentialele - n.red.) ar fi o lovitura de credibilitate aproape egala cu lovitura de stat de asta vara. Nimeni nu ar intelege cum poti cere unui popor sa voteze o revizuire a Constitutiei simultan cu viitorul presedinte. Pe ce Constitutie isi face viitorul presedinte campania?", a completat seful statului.

Traian Basescu a catalogat acest referendum ca fiind de un "ridicol complet".

"Un ridicol complet in care lumea ne-ar considera neevoluati si ca stat, ar fi o nota proasta si pentru electoratul care accepta un astfel de sacrilegiu democratic. Un referendum in care spui 'da' sau 'nu' e democratic, dar sa pui o Constitutie cu alegerile presedintelui, e greu de acceptat", a mai declarat Basescu.

A.C.

Citește și:
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele...
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Alianța PSD-PNL ar urma să domine scena politică în viitor: ”Nu există voci care să spună că preferă altă soluție”
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, Cristian Preda, a afirmat că este mai probabil ca înţelegerea PSD-PNL să continue, precizând că nu există vreo voce...
#Catalin Ivan PSD Basescu referendum, #Basescu referendum penibil, #replica PSD Basescu referendum Constitutie , #PSD