Liderul PSD din PE cere demisia Monicai Macovei

Joi, 05 Iulie 2012, ora 07:55
3365 citiri
Liderul PSD din PE cere demisia Monicai Macovei
Foto: Ziare.com

Liderul delegatiei PSD din Parlamentul European, Catalin Ivan, cere demisia din Parlamentul European a Monicai Macovei pentru "gravele prejudicii aduse interesului national, prin cererea de sanctionare a Romaniei in baza prevederilor articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene".

"Disperata si orbita de ura pentru ca USL a inceput sa faca dreptate, Monica Macovei vrea, nici mai mult, nici mai putin decat sacrificarea Romaniei la Bruxelles, exclusiv de dragul Robertei Anastase si a lui Traian Basescu. Pusa in fata pierderii puterii si a pedepsirii hotiilor pe care le-au comis in acesti ultimi ani, clica pedelista, in frunte cu Monica Macovei, lanseaza un atac fara precedent la adresa interesului national al Romaniei, ce risca sa arunce tara noastra la periferia Europei.

Deviza doamnei Macovei in acest moment este 'dupa noi, potopul! Daca nu mai putem fi noi la butoane, macar sa distrugem tot!'. Doar cei din PDL sunt in stare sa calce in picioare interesele tuturor cetatenilor romani numai pentru a-si apara propriile lor interese, privilegii, hotii si ilegalitati. Singurul gest acceptabil pe care il mai poate face acum Monica Macovei este sa-si dea demisia din Parlamentul European!", sustine Ivan.

"Constat cu amaraciune ca reflexele de procuror comunist ale Monicai Macovei nu au parasit-o pe aceasta, de vreme ce vrea sa foloseasca institutiile europene impotriva romanilor, pe post de scut pentru oamenii PDL. Sanctionarea Romaniei in baza articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene poate insemna suspendarea fondurilor europene pentru tara noastra si chiar anularea dreptului de vot al Romaniei in Consiliul European.

Nu este de ajuns dezastrul pe care l-a lasat guvernarea PDL in urma sa, atat in privinta fondurilor structurale, cat si in ceea ce priveste politica externa a tarii? Acum vor sa se razbune si din opozitie pe romanii care au decis schimbarea la votul din 10 iunie? Prin actiunile sale scandaloase, Monica Macovei demonstreaza inca o data ca singura forma de justitie pe care o cunoaste este una de tip mafiot - au dreptate intotdeauna doar oamenii pe care ii sustine domnia sa, indiferent de hotiile si ilegalitatile comise", mai spune Ivan.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat ca in momentul de fata romanii asista la "o lovitura de stat" si ca ar trebui invocat art. 7 din Tratat privind suspendarea temporara a drepturilor unui stat ca urmare a incalcarii valorilor democratiei.

"E o lovitura de stat, se incalca legea, institutiile democratice se desfiinteaza. Inteleg ca se planifica noi ordonante de urgenta ca sa nu mai ajunga nimic la Curtea Constitutionala", a precizat Monica Macovei, adaugand ca ar trebui invocat articolul 7 din Tratatul UE.

Potrivit acesteia, la propunerea unei treimi din statele membre in Parlamentul European sau a Comisiei Europene cu aprobarea Parlamentului, Consiliul poate hotari cu o anumita majoritate ca intr-un stat membru s-au incalcat grav valorile democratiei, statului de drept, "exact situatia in care ne aflam astazi".

"Asta poate sa duca la suspendarea drepturilor care revin acelui stat membru. Cred ca nimic nu trebuie nefolosit in acest moment pentru a impiedica aceasta lovitura de stat", a precizat Monica Macovei, adaugand ca nu s-a mai intamplat asa ceva din timpul mineriadelor.

Monica Macovei si ceilalti europarlamentari romani din cadrul PPE au discutat problema ultimelor evenimente din Romania cu alti colegi din PE, dar si cu comisari si premieri din UE. "Scriem si altor prim-ministri pentru ca e in joc soarta acestei tari, se duce democratia, statul de drept, totul se duce in cateva zile", a subliniat Macovei, exprimandu-si speranta ca poate USL se va opri "din incalcarea permanenta si brutala a legii".

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Ivan cere demisia Macovei, #Ivan demisie Macovei, #Ivan PSD demisie Macovei , #stiri Catalin Sorin Ivan