O nouă demisie importantă în USR. Deputatul Cătălin Teniță, fost contracandidat al lui Cătălin Drulă, pleacă din partid

Marti, 30 August 2022, ora 12:42
2903 citiri
O nouă demisie importantă în USR. Deputatul Cătălin Teniță, fost contracandidat al lui Cătălin Drulă, pleacă din partid
Cătălin Teniță i-a lăudat pe cei care încearcă să reformeze USR-ul din interior FOTO Facebook / Cătălin Teniță

Deputatul Cătălin Teniță a transmis marți, 30 august, că demisionează din USR și că intră în REPER, partid fondat după plecarea lui Cioloș din USR. În urmă cu două luni, Teniță a fost contracandidatul lui Cătălin Drulă la șefia USR, obținând atunci doar 14,8% din voturi.

Într-o scrisoare publicată pe site-ul personal, Teniță notează că nu a fost o decizie „pe care am luat-o ușor” și că îi respectă pe cei care au ales să rămâne în continuare în USR. „Concurența politică este o cale prin care se asigură astfel de schimbări”, adaugă deputatul.

Acesta mai notează că în ultimii doi ani, în loc să crească, USR-ul a scăzut în opțiunile electoratului, iar asta din cauza problemelor interne.

„Din păcate, actuala opoziție democratică pare că nu își înțelege rolul foarte bine. Din păcate, alienarea multora dintre foștii membri de partid, susținători sau alegători, este un fapt evident, probat prin cifre și sondaje. Din păcate, în cei doi ani care au trecut de la alegeri, noi nu am izbutit să câștigăm mai multă încredere, ci am pierdut încredere în dispute sterile, în comportamente arogante sau superficiale”, mai scrie Teniță, care mulțumește apoi echipei CURAJ pentru susținerea pe care i-a acordat-o la alegerile pentru șefia USR. Acesta i-a lăudat apoi pe aceștia din urmă pentru că încearcă să construiască o alternativă în USR.

USR a rămas fără un instrument puternic

După plecările în masă din USR, din ultimele luni, partidul a rămas fără numărul necesar de deputați și senatori pentru a depune sesizări la Curtea Constituțională, instrument al opoziției folosit intens de USR în legislaturile trecute pentru a combate abuzurile puterii.

Concret, pentru a putea depune sesizări la CCR, partidul are nevoie de minim 50 de parlamentari fie la Camera Deputaților fie la Senat. Ca urmare a valului de demisii însă, partidul a scăzut sub pragul necesar.

#catalin tenita, #demisii usr, #deputat usr, #catalin drula, #CCR , #stiri USR