Consiliul Județean Vrancea, „în blocaj total” după moartea lui Cătălin Toma. Nu a preluat nimeni atribuțiile fostului președinte de CJ

Marti, 20 Februarie 2024, ora 15:11
1945 citiri
Consiliul Județean Vrancea, „în blocaj total” după moartea lui Cătălin Toma. Nu a preluat nimeni atribuțiile fostului președinte de CJ
Consiliul Județean Vrancea FOTO: Facebook / Consiliul Județean Vrancea

Consiliul Judeţean Vrancea a anunțat marți, 20 februarie, că se confruntă cu un „blocaj total la nivelul instituţiei şi al subordonatelor”. Potrivit instituției, „în acest moment atribuţiile de ordonator principal de credite nu pot fi exercitate de nicio persoană din cadrul Consiliului Judeţean”.

„Administraţia judeţeană aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că în acest moment atribuţiile de ordonator principal de credite nu pot fi exercitate de nicio persoană din cadrul Consiliului Judeţean. Pe cale de consecinţă, există un blocaj total la nivelul instituţiei şi al subordonatelor, neputând fi procesate şi semnate documente extrem de importante care vizează proiecte, avize, autorizaţii etc.”, se arată în comunicatul CJ Vrancea.

O şedinţă în care se va decide care dintre cei doi vicepreşedinţi va prelua atribuţiile defunctului preşedinte Cătălin Toma a fost stabilită pentru joi, 22 februarie.

„Contrar speculaţiilor apărute în mass-media, nu există nicio bătălie între cei doi actuali vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean pentru a prelua atribuţiile ce revin Preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea.”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Vrancea.

Instituția transmite că fără întrunirea de urgenţă a Consiliului Judeţean, pentru intrarea în normalitate, „nu se poate asigura funcţionarea administraţiei judeţene şi a instituţiilor subordonate”.

Acest lucru ar avea efecte negative asupra proiectelor de investiţii, dar şi asupra persoanele fizice şi juridice „care sunt în aşteptarea unor documente din partea CJ Vrancea”.

În document de precizează că „cei 30 de consilieri judeţeni aflaţi în funcţie în acest moment trebuie să facă în următoarea perioadă ceea ce este legal şi firesc şi anume să deblocheze activitatea instituţiei”.

Conform CJ Vrancea, prefectul judeţului a emis, luni, 19 februarie, Ordinul privind încetarea de drept a mandatului preşedintelui CJ Vrancea, iar după emiterea acestui document urmează derularea paşilor prevăzuţi de Codul administrativ pentru preluarea atribuţiilor preşedintelui instituţiei.

„Concret, Consiliul Judeţean se poate întruni în şedinţă de îndată dacă aceasta va fi convocată de minimum o treime din consilierii judeţeni în funcţie”, mai transmit, în comunicatul dat publicităţii marţi, reprezentanţii Consiliului Judeţean Vrancea.

Situaţia de la CJ Vrancea a fost generată de decesul preşedintelui Cătălin Toma. Acesta a murit, sâmbătă, într-un spital din Capitală, la vârsta de 46 de ani. Toma, lider al PNL Vrancea, fusese internat în urma unei răceli care s-a complicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A murit șeful clanului interlop Corduneanu: ”Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”
A murit șeful clanului interlop Corduneanu: ”Ai fost, eşti şi vei rămâne în inimile noastre! Regele nostru”
Costel Corduneanu, șeful clanului interlop Corduneanu, supranumit ”Stăpânul Moldovei”, a murit luni la un spital din Târgu Mureș, la 54 de ani, din cauza unor probleme cardiace. Fost...
Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”
Ce legături a avut Doru Viorel Ursu cu fotbalul și cu Gigi Becali: ”Eu sunt slugă credincioasă. Ce zice, aia fac!”
Cu profundă tristețe, familia lui Doru Viorel Ursu a anunțat trecerea la cele veșnice a fostului politician care a activat mult timp în domeniul justiției, ca avocat, judecător și procuror,...
#catalin toma, #consiliu judetean, #Vrancea, #deces , #presedinte