Catalin Voicu a facut presiuni asupra lui Vanghelie si a difuzat informatii clasificate - DIICOT

Marti, 24 Mai 2011, ora 15:00
2987 citiri
Catalin Voicu a facut presiuni asupra lui Vanghelie si a difuzat informatii clasificate - DIICOT
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Catalin Voicu ar fi primit un apartament de la Marius Locic si ar fi facut presiuni asupra primarului sectorului 5 Marian Vanghelie, pentru promovarea intereselor lui Locic, sustin procurorii DIICOT care au declinat dosarul de siguranta nationala in cazul lui Voicu la DNA pentru cercetari.

In rezolutia intocmita de procurorul DIICOT in noiembrie 2009, aflata in volumele de urmarire penala transmise de DNA instantei supreme care judeca procesul de fapte de coruptie al senatorului PSD, se arata ca "in virtutea prerogativelor conferite de functia de senator, vicepresedinte al Comisiei pentru Aparare, Ordine Publica, si Siguranta Nationala din cadrul Senatului Romaniei, detine date si informatii clasificate 'secret de stat pe care le disemineaza unor persoane ce nu au dreptul de a le cunoaste", informeaza Mediafax.

In continuare, anchetatorul nota ca "in fapt, la 30 august 2009, Voicu a discutat cu Marius Locic, informandu-l ca Serviciul Roman de Informatii (SRI) il monitorizeaza".

"Potrivit senatorului, documentele SRI fac referire la faptul ca Marius Locic a cedat gratuit un apartament catre Catalin Voicu si acesta exercita constant presiuni asupra primarului Marian Vangelie pentru promovarea intereselor omului de afaceri ", se mai arata in rezolutia DIICOT.

Totodata, procurorul DIICOT - care a decis inchiderea dosarului privind faptele la siguranta nationala si declinarea lui la DNA pentru cercetarea unor fapte de coruptie - mai noteaza in documentul citat ca "din analizarea sesizarii primite si actele premergatoare efectuate rezulta intr-adevar indicii privind transmiterea unor informatii clasificate secrete de stat de catre Catalin Voicu lui Marius Locic", dar "in concret, comunicarea informatiilor mentionate in speta, chiar daca acestea se inscriu in sfera informatiilor clasificate, nu pericliteaza siguranta nationala, fiind informatii punctuale ce privesc posibilitatea ca o persoana fizica sa fie cercetata penal".

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a stabilit pentru marti judecarea recursului facut de procurorii anticoruptie impotriva deciziei din 11 mai a Sectiei Penale a aceleiasi instante, prin care s-a decis eliberarea senatorului Catalin Voicu si ridicarea interdictiei de a parasi tara, impuse omului de afaceri Costel Casuneanu, in dosarul in care acestia sunt judecati pentru coruptie.

Senatorul Catalin Voicu, aflat in arest preventiv din 30 martie 2010, este judecat pentru trafic de influenta si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator al ICCJ Florin Costiniu si de omul de afaceri Costel Casuneanu.

Ati fi de acord cu demiterea parlamentarilor prin referendum? - Dezbatere Ziare.com

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Catalin Voicu Vanghelie, #Catalin Voicu Locic, #Catalin Voicu arestat, #Catalin Voicu siguranta nationala , #arestare