Catalin Voicu, amenintat de membrii retelei sale?

Joi, 08 Aprilie 2010, ora 09:48
6915 citiri
Catalin Voicu, amenintat de membrii retelei sale?
Foto: Arhiva

Un membru marunt al retelei uriase create de Catalin Voicu s-a decis sa rupa tacerea si, sub protectia anonimatului, a dezvaluit presei cateva dintre dedesubturile intregii afaceri.

Speriat fiind de ultimele evolutii ale acestui caz, "informatorul", asa cum a fost numit de jurnalistii de la Curentul cu care a stat de vorba, le-a explicat acestora cum opera reteaua, cine facea parte din ea si mai ales regulile de tip mafiot care o guvernau.

Acesta a declarat ca Voicu nu este bolnav de inima, starile sale de rau fiind rezultatul administrarii unor medicamente pe care acesta a fost convins sa le ia, la schimb cu promisiunea ca va fi salvat prin votul Senatului sau, ulterior, ca va petrece timpul la Spitalul Jilava si nu in penitenciar.

Conform sursei citate, senatorul pesedist nu s-a plans niciodata inainte de probleme cardiace, nici macar atunci cand a fost ridicat din fata casei de catre procurorii anticoruptie, iar imbolnavirea peste noapte a lui Voicu i-a suprins de toti cunoscutii sai, deoarece nimeni nu l-a auzit vreodata sa se planga de suferintele sale cardiace.

O alta speculatie pe aceasta tema este legata de posibilitatea ca Voicu sa fie mai usor de anihilat in arest in cazul in care este dispus sa-si dea drumul la gura si sa spuna ceea ce stie, exact ca in retelele mafiei italiene.

"Informatorul" a declarat pentru sursa citata ca pe langa amenintarea directa a lui Voicu in arest s-a trecut si la amenintarea familiei, iar declaratiile repetative ale lui Voicu facute in fata camerelor de luat vederi, in care cerea sa-i fie lasata in pace familia, nu aveau ca destinatie presa, ci chiar pe membrii retelei din care facea parte.

In cazul in care Voicu va spune ceea ce stie vom avea cu siguranta parte de arestari spectaculoase, a mai declarat "informatorul".

Reteaua mafiota din care facea parte Voicu este extrem de complexa si cuprinde, pe langa politicieni si judecatori, procurori, oameni din SRI si alte structuri de informatii.

Toti au luat parte, intr-un mod sau altul, la activitatile de crima organizata ale retelei care dincolo de aranjarea unor dosare in justitie se ocupa si de fabricarea de probe si instrumentarea unor dosare impotriva celor care-i deranjau.

Un pas inainte in destramarea acestei retele pare sa fie avizul dat in premiera miercuri de CSM pentru arestarea lui Florin Costiniu, judecator de la Inalta Curte de Justitie si Casatie.

Judecatorul Costiniu este citat pentru audieri, astazi, la Directia Nationala Anticoruptie, alaturi de oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, acuzat fiind de trafic de influenta in favoarea acestora.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
#Catalin Voicu arestat, #Catalin Voicu amenintat, #Catalin Voicu retea , #arestare