Catalin Voicu nu va fi arestat din nou

Luni, 14 Mai 2012, ora 20:30
2377 citiri
Catalin Voicu nu va fi arestat din nou
Foto: Arhiva

Instanta suprema a respins, luni, solicitarea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) ca senatorul PSD Catalin Voicu sa fie rearestat pentru ca nu s-a prezentat la ultimul termen de judecata, obligatie dispusa la eliberarea sa, in iulie 2011.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatiei si Justitie (ICCJ) au respins luni ca nefondata solicitarea procurorilor anticoruptie de revocare a controlului judiciar dispus in cazul lui Voicu la eliberarea acestuia si, implicit, cererea de arestare preventiva a senatorului.

Astfel, Catalin Voicu se va afla in libertate la 29 mai, cand ICCJ urmeaza sa dea o decizie in dosarul in care senatorul PSD, fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de DNA pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii anticoruptie au cerut, luni, instantei supreme rearestarea lui Catalin Voicu, intrucat senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen de judecata.

Motivul invocat de procuror a fost acela ca Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul din 20 aprilie, data la care avocatii senatorului anuntau ca acestuia i s-a facut rau, din cauza bolii sale de inima. Procurorul a aratat in fata instantei ca ulterior, in 27 aprilie, senatorul Voicu a fost vazut in Parlament, la motiunea de cenzura care era dezbatuta la acea data.

Avocatii senatorului au adus, la termenul de luni, documente medicale justificative potrivit carora clientul lor sufera de hipertensiune din care rezulta ca in 20 si 27 aprilie acesta a avut variatii ale ritmului cardiac. Acestia au cerut instantei respingerea solicitarii DNA de rearestare a lui Voicu.

#Catalin Voicu arestat ICCJ, #ICCJ respins arestare Voicu , #arestare