Catalin Voicu ramane in arest

Joi, 15 Iulie 2010, ora 11:20
2053 citiri
Catalin Voicu ramane in arest
Foto: Arhiva

Senatorul Catalin Voicu ramane in arest, dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au respins cererea de eliberare, urmand ca dezbaterile in procesul de coruptie al parlamentarului sa fie reluate in septembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas, miercuri, in pronuntare pe mentinerea in arest a lui Catalin Voicu, dar si pe o cerere de eliberare a acestuia, facuta de avocatii senatorului. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat in discutie miercuri, la primul termen din procesul in care senatorul Voicu a fost trimis in judecata pentru coruptie, mentinerea in arest a parlamentarului.

Procurorul DNA a cerut instantei ca senatorul Voicu sa fie mentinut in arest, avand in vedere ca, din luna mai, cand instanta suprema a verificat ultima oara legalitatea arestarii preventive a acestuia, nu au aparut elemente noi in ancheta. De asemenea, reprezentantul DNA a amintit ca parlamentarul ar fi incercat sa influenteze ancheta, motiv pentru care a fost arestat la sfarsitul lunii martie.

Pe de alta parte, cei patru avocati ai lui Catalin Voicu au cerut eliberarea lui pe motiv ca ancheta a fost finalizata, dosarul a fost inaintat Inaltei Curti, iar senatorul nu mai are cum sa influenteze martori sau probe.

De asemenea, avocatii au sustinut si ca instanta poate impune orice alte obligatii parlamentarului, pentru a se asigura ca nu ia legatura cu martori sau nu paraseste tara. Mai mult, unul dintre aparatorii le-a amintit judecatorilor Inaltei Curti ca Voicu nu a fost audiat in plenul Senatului, cand s-a incuviintat arestarea preventiva, asa cum prevede legea, ceea ce ar constitui un motiv de nelegalitate a arestarii, pe motiv ca nu a fost respectat dreptul la aparare al clientului sau.

In ultimul cuvant in fata instantei, Catalin Voicu a sustinut ca nu este vinovat de acuzatiile care ii sunt aduse de procurorii anticoruptie, iar interceptarile din dosar sunt discutii politice trunchiate de anchetatori.

Totodata, senatorul a invocat si faptul ca niciunul dintre magistratii audiati de procurori nu l-au acuzat ca ar fi incercat sa ii influenteze. In final, senatorul a cerut instantei sa fie judecat in libertate, pentru ca parintii si copiii sai sa nu mai traiasca o drama. Senatorul Catalin Voicu este arestat preventiv din 30 martie.

Potrivit DNA, senatorul Voicu este acuzat de doua fapte de trafic de influenta, dar si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Catalin Voicu arest, #Catalin Voicu proces, #Catalin Voicu acuzatii , #arestare