Catalin Voicu ramane in arest, trimis in judecata pentru coruptie

Marti, 25 Mai 2010, ora 17:26
1548 citiri
Catalin Voicu ramane in arest, trimis in judecata pentru coruptie

ICCJ a decis, marti, sa mentina arestarea preventiva in cazul senatorului Catalin Voicu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru coruptie, dupa ce a constatat legalitatea mandatului emis pe numele acestuia la sfarsitul lunii martie, insa decizia poate fi atacata cu recurs.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a luat in discutie, marti, legalitatea starii de arest in cazul senatorului Catalin Voicu, trimis in judecata de procurorii DNA pentru coruptie.

Sedinta de judecata de marti a fost secreta, iar avocatul Ioan Cazacu, care l-a reprezentat pe senator, a declarat la iesirea din sala ca a cerut cercetarea in libertate a clientului sau, pentru a se bucura de un tratament egal cu celelalte persoane deferite justitiei in acest dosar, respectiv fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu.

De asemenea, avocatul a precizat ca decizia pe care urmeaza sa o ia judecatorii nu este una definitiva si poate fi atacata cu recurs.

In ceea ce priveste interdictia de a parasi tara dispusa pentru Costiniu, Locic si Casuneanu, care s-au prezentat in instanta marti, judecatorii ICCJ au stabilit pentru joi termen pentru verificarea legalitatii.

Senatorul Catalin Voicu este arestat preventiv din 30 martie, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Ulterior, la sfarsitul lunii aprilie, instanta suprema a decis prelungirea, cu inca 30 de zile, a mandatului de arestare.

Potrivit Codului de procedura penala, atunci cand o persoana este trimisa in judecata in stare de arest, instanta care solutioneaza dosarul are obligatia de a verifica, periodic, dar nu mai tarziu de 60 de zile, legalitatea si temeinicia arestarii preventive. De asemenea, prima verificare a legalitatii, imediat dupa trimiterea in judecata, se face in Camera de consiliu, potrivit legii.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru data de 14 iulie primul termen de judecata in dosarul in care senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu, dar si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic sunt acuzati de mai multe fapte de coruptie, dupa ce procurorii au trimis in instanta rechizitoriul intocmit in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Catalin Voicu arest, #Catalin Voicu DNA coruptie , #arestare