Catalin Voicu: Un singur om ma vrea in arest, iar DNA il reprezinta

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 12:11
6056 citiri
Catalin Voicu: Un singur om ma vrea in arest, iar DNA il reprezinta
Foto: antena 3

Senatorul Catalin Voicu a declarat, luni, in fata magistratilor ICCJ, unde a fost audiat inainte de a se judeca cererea sa de eliberare sub control judiciar, ca, din punctul de vedere al opiniei publice, are deja "o condamnare in buzunar" si ca ultima "reduta" la care se poate adresa este justitia.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, luni, cererea senatorului Catalin Voicu de eliberare sub control judiciar.

Desi la inceputul sedintei de judecata avocatul lui Voicu, Mihai Dinu, a cerut instantei ca solicitarea clientului sau sa fie judecata in sedinta secreta, invocand imensa presiune mediatica facuta asupra senatorului, procurorul DNA s-a opus, sustinand ca nu exista argumente care sa impuna judecarea in sedinta secreta. Magistratul care a judecat cererea a decis ca sedinta sa fie publica.

Aceasta este prima audiere, in instanta, cu participarea presei, a senatorului Catalin Voicu.

"Zeci de milioane de euro au plecat din Romania in Irak si au ajuns in conturile politiei irakiene si doar putin peste un milion de euro in conturile rapitorilor", a sustinut Voicu, care a precizat ca nu intelege de ce procurorii nu investigheaza si acest fenomen, precizand ca el, in calitatea sa de membru al Comisiei de Aparare, s-a straduit mai mult de trei luni de zile sa audieze persoane implicate.

Catalin Voicu afla luni daca va fi eliberat din arest

Senatorul Catalin Voicu a dorit sa dea declaratii in fata judecatoarei Luminita Zglimbea, care a judecat cererea de eliberare sub control judiciar si care, inainte de a-l asculta pe Voicu, a decis ca solicitarea sa este adminisibila in principiu.

Voicu a descris, in fata instantei, modul in care a fost ridicat, pe 11 decembrie 2009, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, sustinand ca, in dimineata respectiva, masina sa a fost blocata in trafic de alte autovehicule, din care au coborat "civili cu arme, care l-au tras din masina cu forta". Senatorul a mai declarat ca a acceptat sa colaboreze, initial, cu procurorii DNA, crezand ca este vorba de o confuzie, dar cand a sesizat ca nu i se arata probele din dosar, a decis ca este mai bine sa se prevaleze de dreptul la tacere.

De asemenea, Voicu a aratat instantei ca "nu crede ca este o coincidenta" faptul ca a fost ridicat de anchetatori chiar a doua zi dupa ce, alaturi de mai multi colegi din PSD, a depus la Curtea de Apel Bucuresti o actiune prin care contesta rezultatele alegerilor prezidentiale.

Totodata, senatorul a repetat de mai multe ori, in cursul audierii care a avut loc luni, ca cei 200.000 de euro luati de la omul de afaceri Costel Casuneanu erau un imprumut pentru Dan Floarea si ca "are foarte multi martori care pot confirma". De asemenea, Voicu a precizat ca mai luase si anterior bani de la Casuneanu pentru Floarea, dar si pentru alte persoane, inclusiv pentru soacra sa, precizand ca suma de 60.000 de euro despre care vorbesc procurorii au fost tot un imprumut pentru Dan Floarea.

In legatura cu discutiile purtate cu Alexandru Mazare, fratele primarului din Constanta si senator PSD, Voicu a aratat ca acestea erau "discutii de carciuma", politice, argumentand ca fiecare politician trebuie sa evalueze sprijinul pe care se poate baza in urma unor alegeri".

In ceea ce priveste implicarea lui Marius Locic in acest dosar, Voicu a aratat ca omul de afaceri i-a spus ca fusese amenintat ca o anumita persoana daduse bani la Politie pentru ca el sa intre la inchisoare. Voicu a sustinut ca tot ce a facut pentru dezvoltatorul imobiliar a fost sa ceara comandantului Politiei Capitalei sa il primeasca pe Locic in audienta. "Poate ca ar fi trebuit sa fac o adresa prin biroul senatorial", a adaugat Voicu.

In finalul declaratiei date luni in instanta, senatorul a sustinut ca este "supus unui linsaj mediatic", atat el cat si familia sa, si ca, "in opinia publica, are deja o condamnare in buzunar". Voicu s-a aratat nemultumit de faptul ca singurele probe ale procurorilor in cazul sau sunt interceptarile, pe care le-a caracterizat drept "perla probelor" in dosarele penale instrumentate in prezent.

Voicu a vorbit si despre parintii sai bolnavi, si despre cei doi copii mici, care sunt "linsati la scoala de catre colegi". "Solicit sa raspund pentru faptele mele, nu pentru rastalmacirile lor!", a sustinut, in final, Voicu.

"Un singur om ma vrea in arest si nu m-a vrut la Interne, iar DNA il reprezinta, nu eu vorbesc la Palatul Cotroceni pe telefoane", a conchis, scurt, Voicu, fara a spune la cine face referire.

Cererea senatorului Catalin Voicu de eliberare sub control judiciar se judeca luni in sedinta publica, dupa ce instanta suprema a respins solicitarea avocatilor ca sedinta sa fie secreta.

Senatorul Catalin Voicu a formulat o cerere de eliberare sub control judiciar care se judeca vineri, 9 aprilie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Cererea a fost formulata dupa ce Completul de 9 judecatori al instantei supreme a respins, in 2 aprilie, recursul facut de senator impotriva deciziei de arestare preventiva.

Intrucat decizia instantei supreme este definitiva, senatorul Catalin Voicu mai poate solicita instantei sa fie eliberat doar prin cereri de punere in libertate sub control judiciar, cereri de inlocuire a masurii arestarii preventive sau cereri de eliberare pe cautiune.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Catalin Voicu proces, #Catalin Voicu senator, #Catalin Voicu arestat , #arestare
Comentarii
Poza smotocel
smotocel
rank 1
nimeni nu este vinovat de ilegalitatile pe care le-ai facut. mai ai si tupeu, nerusinatule. faptele tale te condamna, sperai ca nu vor fi aflate si ti-ai permis sa profiti de functia si relatiile tale. nu te mai spala nici dr.acu.
Poza ETC
ETC
rank 1
E un abuz ( arestarea lui Catalin Voicu ). El trebuia sa-l aresteze pe ala, nu viceversa.