De ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare fostul senator PSD Catalin Voicu

Joi, 12 Iunie 2014, ora 22:02
4860 citiri
De ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare fostul senator PSD Catalin Voicu

Fostul senator Catalin Voicu a lasat sa se inteleaga ca autoritatile statului sunt aservite intereselor proprii, se arata in motivarea Completului de cinci judecatori de la instanta suprema, care a decis condamnarea sa la sapte ani de inchisoare cu executare.

"Avand in vedere si amploarea activitatii infractionale desfasurata de acesta (Catalin Voicu - n.red.), determinata de numarul mare de infractiuni comise, precum si incercarea inculpatului de a zadarnici aflarea adevarului prin influentarea unui martor, instanta de recurs apreciaza ca scopul preventiv si educativ al pedepselor (...) nu poate fi atins decat prin executarea acestora in regim de detentie", arata cei cinci judecatori in motivarea deciziei de condamnare a fostului senator.

Magistratii constata, in documentul citat, si atitudinea lui Voicu de "folosire abuziva si discretionara, in dispretul normelor de drept si a moralei", a autoritatii cu care a fost investit.

"Inculpatul Voicu Catalin a creat nu doar prejudicii de imagine autoritatii din care facea parte, dar si o stare de neincredere a societatii in autoritatile statului, cu privire la care inculpatul a lasat sa se creada ca sunt aservite intereselor sale personale", puncteaza judecatorii in motivarea deciziei.

Catalin Voicu a facut presiuni asupra lui Vanghelie si a difuzat informatii clasificate - DIICOT

"Real dispret" pentru lege

Referitor la alti doi inculpati din dosar, respectiv Costel Casuneanu si Florin Costiniu, instanta arata ca desi nu aveau antecedente penale, totusi "nivelul inalt de instruire pe care inculpatii il au nu i-a impiedicat sa comita infractiunile deduse judecatii", fapt ce dovedeste "un real dispret" pentru valorile aparate de legea penala.

"Instanta de recurs apreciaza ca modalitatea in care inculpatii au desfasurat activitatea infractionala, prejudiciul semnificativ produs, numarul faptelor ce intra in concursul de infractiuni, gravitatea concreta a fiecareia dintre acestea, pozitia procesuala a inculpatilor care nu au recunoscut savarsirea faptelor, refuzand practic sa isi asume fiecare raspunderea pentru activitatea sa, perseverand in a considera ca modalitatea in care au actionat ar fi fost una legala, justifica modalitatea de executare a pedepselor stabilita de prima instanta, singura apta a asigura indeplinirea scopului de exemplaritate si educativ al pedepsei", se mentioneaza in documentul citat.

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat definitiv, in 22 aprilie 2013, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost judecat pentru coruptie.

Totodata, instanta a dispus majorarea pedepsei in cazul fostului judecator Florin Costiniu, de la trei la patru ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind un termen de incercare de noua ani.

Omul de afaceri Marius Locic a ramas cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dispusa in iunie 2012, de un complet de trei judecatori de la instanta suprema.

In cazul lui Costel Casuneanu, instanta a mentinut pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de incercare la noua ani.

Decizia Completului de cinci judecatori al instantei supreme este definitiva, astfel ca atat Catalin Voicu, cat si Marius Locic au fost incarcerati.

Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare. Vezi pedepsele lui Costiniu, Locic si Casuneanu

Statul roman, obligat de CEDO sa-l despagubeasca pe Catalin Voicu - cati bani va primi

Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata in 21 mai 2010, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In 1 iunie 2012, Catalin Voicu a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la cinci ani de inchisoare cu executare, Locic a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare. Florin Costiniu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, iar Costel Casuneanu primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare.

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Catalin Voicu inchisoare, #motivarea condamnarii Catalin Voicu , #arestare
Comentarii