ICCJ: Nu exista date ca senatorul Catalin Voicu va influenta cursul cazului

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 18:16
1549 citiri
ICCJ: Nu exista date ca senatorul Catalin Voicu va influenta cursul cazului

ICCJ arata, in motivarea deciziei prin care s-a admis eliberarea sub control judiciar a lui Catalin Voicu, arestat in urma cu mai mult de un an, ca nu mai exista date ca senatorul ar putea influenta cursul dosarului, iar majoritatea probelor acuzarii au fost administrate.

"Inalta Curte constata ca la acest moment procesual nu mai exista date relevante pe care sa se intemeieze in mod rezonabil presupunerea ca, odata lasat in libertate, inculpatul ar comite noi fapte prevazute de legea penala ori ca va incerca influentarea cursului cercetarii judecatoresti", se arata in motivarea deciziei din 4 aprilie a instantei supreme, care a dispus eliberarea sub control judiciar a senatorului Catalin Voicu.

De asemenea, instanta consemneaza faptul ca probele acuzarii au fost administrate in cea mai mare parte, adica au fost audiati aproape toti martorii care cunosc imprejurari esentiale legate de pretinsele infractiuni pentru care este judecat Voicu. Mai mult, martorii citati pentru urmatorul termen cunosc aspecte ce vizeaza presupusele fapte penale pentru care Marius Locic a fost trimis in judecata, iar expertiza tehnica dispusa, in cauza, are ca obiectiv stabilirea autenticitatii convorbirilor telefonice purtate de Voicu cu celealte persoane trimise in judecate si a celor in mediu ambiental, convorbiri care au fost deja stocate pe suportii originali ce se afla in pastrarea parchetului.

"Inexistenta riscului de obstructionare a desfasurarii in bune conditii a cercetarii judecatoresti rezulta si din faptul ca intre obligatiile impuse inculpatului de catre instanta pe timpul liberarii provizorii este si aceea de a nu lua legatura cu inculpatii din cauza, cu martorii si cu expertii, atragandu-i-se totodata atentia ca in caz de incalcare a acestei obligatii impotriva lui se va lua masura arestarii preventive", se mai arata in incheierea de sedinta.

ICCJ a decis, luni, eliberarea sub control judiciar a senatorului Catalin Voicu. Recursul DNA impotriva deciziei Sectiei Penale a instantei supreme se judeca pe 11 aprilie, la Completul de 5 Judecatori. Voicu este in arest de la sfarsitul lunii martie 2010.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, pe 21 mai 2010, pe senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru fapte de coruptie.

Astfel, potrivit DNA, senatorul Voicu este acuzat de doua fapte de trafic de influenta, dar si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. Fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenta, in timp ce oamenii de afaceri Costel Casunea nu si Marius Locic au fost deferiti justitiei pentru cumparare de influenta, in forma continuata, respectiv cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...