Numar record de magistrati implicati in dosarul Voicu

Joi, 27 Mai 2010, ora 11:37
3976 citiri
Numar record de magistrati implicati in dosarul Voicu

20 de magistrati sunt audiati in dosarele senatorului PSD Catalin Voicu, unii in calitate de invinuiti altii in calitate de martori. Declaratiile date la DNA dezvaluie ca unii dintre judecatori ar fi primit chiar si trei telefoane intr-o singura zi din partea magistratului Florin Costiniu, dar si "indicatii" din partea Lidiei Barbulescu.

Astfel, in dosarul in care Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata in stare de arest pentru fapte de coruptie, doi judecatori de la Inalta Curte au dat declaratii de invinuit, iar alti sase au fost martori pana in prezent, urmand si alte audieri, scrie Romania Libera.

Dosarul detine recordul absolut al magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Judecatorii supremi Florin Costiniu si Cristian Jipa sunt acuzati de complicitate la trafic de influenta, iar colegii acestora Lidia Barbulescu ( presedintele interimar al Inaltei Curti), Nicu Jidovu, Dana Vartirez, Simona Marcu, Carmen Frumuselu si Joita Preda au fost audiati ca martori.

In plus, a fost audiat si procurorul Dan Chiujdea, membru CSM, apropiat al senatorului Voicu.

Conform sursei citate, in afara de acesti magistrati, au mai dat declaratii ca martori ( si vor mai da) mai multi procurori si judecatori de la diferite instante din Bucuresti si din tara, care au avut in lucru dosarele pe care Voicu le-a rezolvat, dupa cum s-a laudat in interceptarile convorbirilor telefonice si ambientale.

Telefoane si interventii pentru ...respectarea legii

Un exemplu edificator este cel al declaratiilor date la DNA de de magistratii Simona Marcu, Carmen Frumuselu si Dana Vartirez, care au judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie litigiul comercial al omului de afaceri Costel Casuneanu.

Judecatorii au sustinut ca nu s-au facut presiuni asupra lor pentru a da o solutie favorabila omului de afaceri. In schimb, Joita Preda, judecatoarea aceluiasi litigiu, a precizat ca in ziua pronuntarii sentintei, dimineata, "s-a sunat de trei ori de la biroului judecatorului Florin Costiniu, presedintele Sectiei Civile".

In acea zi, ea si colegele ei din completul de judecata au dat o solutie defavorabila societatii lui Costel Casuneanu.

De asemenea, Joita Preda a relatat ca, anterior celor trei telefoane, a avut o discutie cu presedintele interimar al Inaltei Curti, Lidia Barbulescu tot despre litigiul lui Casuneanu, aceasta cerandu-i, fara a pronunta numele omului de afaceri, sa fie foarte atenta si "sa dea o solutie temeinica, legala si bine argumentata in dosarul numarul (...)" deoarece este un dosar "monitorizat de servicii".

In declaratia data ulterior la DNA, Lidia Barbulescu, presedintele interimar al Inaltei Curti, a recunoscut interventia, dar a sustinut ca demersul ei a fost doar in interesul respectarii legii, in contradictie cu faptul ca potrivit normelor un sef de instanta nu are voie sa dea indicatii magistratului care judeca un anumit dosar pentru ca se presupune ca acesta este ireprosabil si respecta cu strictete legile.

Din rechizitoriul si din declaratiile martorilor si faptuitorilor in dosarul Voicu, opinia publica poate reconstitui lantul traficul de influenta asa cum se practica de unii politicieni si judecatori la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sumele vehiculate ca mita in acest dosar au fost de 200.000 de euro (in cazul Casuneanu) si de 119.000 lei ( in cazul Locic).

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...
Comentarii
Iogica
rank 5
Delirant ! In ce piesa de teatru jucam, fratilor ? Dupa ce scenarii, regii functioneaza acest stat ? Poporul este spectatorul celor mai grotesti piese de teatru, aflam atatea despre ilegalitatile comise de parazitii acestia si ... ?
GAIA
rank 5
MI se par ca sunt prea putini...