Senatorul Catalin Voicu ar putea fi arestat din nou

Luni, 14 Mai 2012, ora 10:18
3036 citiri
Senatorul Catalin Voicu ar putea fi arestat din nou
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Catalin Voicu risca sa fie din nou arestat. Luni, la cel de-al 33-lea termen in dosarul sau, procurorul de sedinta a cerut instantei sa incuviinteze arestarea senatorului pe motiv ca acesta a lipsit nejustificat de la proces, la termenul anterior, pretextand ca este bolnav, desi era sanatos.

Dupa un an si patru luni de arest preventiv, Catalin Voicu a fost eliberat in iulie 2011 sub control judiciar, care prevede ca senatorul sa se prezinte la toate termenele de judecata. La termenul de luni, Catalin Voicu a adus in instanta documente medicale care sa ateste ca la termenul anterior a fost bolnav si nu s-a putut prezenta in fata magistratilor.

Conform B1TV, procurorul de sedinta a avut o reactie neasteptat de dura, spunand ca este inadmisibil ca instanta sa admita aceste documente medicale, cata vreme termenul anterior a fost chiar in ziua motiunii de cenzura si o tara intreaga l-a vazut pe Catalin Voicu in Senat, la sedinta si la vot.

In aceste conditii, Catalin Voicu ar fi incercat sa aiba o discutie cu procurorul de sedinta, mai informeaza sursa citata, dar instanta a cerut ambelor parti sa isi sustina punctele de vedere pana la capat. Procurorul a subliniat ca este clar ca au fost incalcate prevederile controlului judiciar in acest caz si a cerut arestarea senatorului, asa cum prevede legea.

Completul a hotarat sa ramana in pronuntare pe solicitarea procurorului.

Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri in forma contonuata, fals si uz de fals. Eliberat sub control judiciar, el avea obligatia sa se prezinte la toate termenele de judecata.

Senatorul PSD Toni Grebla a comentat la B1TV ca este doar "o tactica adoptata de Parchet", cauzata de factul ca "este in dificultate in sustinerea acuzarii". Seful Comisiei juridice din Senat a mai explicat ca Voicu ar fi putut fi acuzat de sfidarea instantei daca lipsea nejustificat, ori, in opinia sa, colegul sau s-a prezentat la Senat, unde a prestat o "activitate mult mai importanta".

"A anuntat instanta prin intermediul avocatilor ca nu poate participa", a mai spus senatorul Grebla, concluzionand ca nu se poate trage concluzia ca Voicu ar fi incercat sa se sustraga de la proces.

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#Catalin Voicu arestat, #Catalin Voicu eliberat control judiciar, #Catalin Voicu proces , #arestare