Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Senatorul Catalin Voicu va fi judecat in continuare in arest

Miercuri, 06 Octombrie 2010, ora 21:03
1724 citiri
Senatorul Catalin Voicu va fi judecat in continuare in arest
Foto: Jurnalul National

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri, ca senatorul Catalin Voicu, deferit justitiei pentru coruptie alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, va fi judecat in continuare in stare de arest, insa decizia nu este definitiva.

Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri seara, sa respinga o cerere de eliberare sub control judiciar a senatorului Voicu si sa il mentina pe acesta in arest. Decizia instantei supreme nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs. De asemenea, instanta a dispus si respingerea unei cereri de inlocuire a arestului preventiv cu interdictia de a parasi tara.

La termenul de miercuri al procesului senatorului Catalin Voicu s-au discutat atat regularitatea actului de sesizare a instantei, dar si mai multe exceptii de neconstitutionalitate ridicate de avocati. Totodata, a fost pusa in discutie si o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, o cerere de inlocuire a arestului cu interdictia de a parasi tara, dar si legalitatea masurii arestarii preventive a senatorului Voicu.

Senatorul Catalin Voicu s-a declarat "absolut nevinovat", respingand acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie.

"Nu am pretins vreo suma de bani de la inculpatul Casuneanu, nici prin intermediul martorului Draganoiu si nici prin alte persoane. Am solicitat prin telefon, in clar, lui Costel Casuneanu, aflat in strainatate, o suma de bani cu titlu de imprumut, cu un termen clar de restituire, prin intermediul unei persoane, pe care nu o cunosteam si care, am aflat ulterior, era acest Draganoiu", a spus, in fata instantei, senatorul Catalin Voicu.

Senatorul a vorbit si despre situatia sa familiala si a solicitat instantei sa fie eliberat pentru a isi proteja familia. Voicu a sustinut si ca sotia sa a ramas recent fara loc de munca, ceea ce va duce la o reducere a resurselor banesti.

Voicu are probleme in familie

Mai mult, unul dintre avocatii lui Catalin Voicu, Ilie Iordachescu, a sustinut in instanta ca cele doua conditii privind eliberarea provizorie sub control judiciar sunt indeplinite, respectiv pedeapsa pe care ar putea sa o primeasca Voicu nu depaseste 18 ani, iar la dosar nu exista date din care sa rezulte tendinta acestuia de a comite alte infractiuni sau de a influenta martori sau parti din dosar.

"Mentinerea in stare de arest preventiv devine o pedeapsa pentru familia lui Catalin Voicu", a adaugat avocatul.

Pe de alta parte, procurorul de sedinta a sustinut ca instanta suprema, prin Completul de noua judecatori, a respins in urma cu numai cinci zile recursul avocatilor lui Catalin Voicu la o decizie a ICCJ de respingere a unei cereri similare, respectiv de eliberare conditionata sub control judiciar.

Instanta suprema a stabilit un nou termen in proces pentru 16 noiembrie si a decis sa amane pentru 13 octombrie pronuntarea pe exceptiile de neconstitutionalitate ridicate miercuri.

La termenul de miercuri al procesului au fost prezenti in sala de judecata atat senatorul Catalin Voicu, aflat in stare de arest, cat si fostul judecator de la ICCJ Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic. Dezbaterile si deliberarile au durat aproximativ sapte ore.

Procurorii DNA au finalizat ancheta si i-au trimis in judecata, in 21 mai, pe senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru fapte de coruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Catalin Voicu ramane arest, #Voicu judecat fapte coruptie , #arestare