Senatorul PSD Catalin Voicu ramane in arest preventiv

Marti, 24 Mai 2011, ora 17:42
2049 citiri
Senatorul PSD Catalin Voicu ramane in arest preventiv
Foto: Arhiva

Completul de cinci judecatori al ICCJ a admis marti recursul DNA si a decis ca senatorul Catalin Voicu sa ramana in stare de arest preventiv.

Este pentru a treia oara consecutiv cand completul de cinci judecatori caseaza decizia Sectiei penale a ICCJ care admisese cererea de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de senatorul Catalin Voicu.

ICCJ a mai decis marti ca omul de afaceri Costel Casuneanu ramane cu interdictia de a parasi tara,dupa ce in prima instanta fusese admisa cererea acestuia de revocare a masurii de a parasi Romania.

Procurorul de sedinta a invocat faptul ca infractiunile si comportamentele retinute in sarcina lui Catalin Voicu sunt foarte grave si a amintit ca sapte cereri de eliberare provizorie au fost respinse pana acum.

De cealalta parte, aparatorii lui Voicu au spus ca este pentru a treia oara consecutiv cand magistratii care judeca dosarul pe fond au decis ca arestarea preventiva nu isi mai are rostul.

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a admis, pe 29 aprilie, recursul procurorilor la decizia prin care Sectia penala a ICCJ nu a mai prelungit mandatul de arestare a senatorului Catalin Voicu, iar acesta a ramas in arest preventiv. Acelasi complet al ICCJ a admis, pe 11 aprilie, recursul DNA la decizia prin care a fost admisa cererea lui Catalin Voicu de eliberare provizorie sub control judiciar, iar senatorul a ramas dupa gratii.

Catalin Voicu a facut presiuni asupra lui Vanghelie si a difuzat informatii clasificate - DIICOT

Voicu se afla in arest preventiv de peste un an, respectiv din 30 martie 2010, perioada in care a formulat lunar cereri de eliberare provizorie sub control judiciar sau cereri de revocare a masurii arestarii preventive.

In acest dosar au fost audiati Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, dar si o serie de martori precum presupusul fin al lui Voicu, Radu Dan Floarea, omul de afaceri Nicolae Ungureanu, cele trei judecatoare ale ICCJ care au judecat dosarul lui Casuneanu, fostul grefier-sef al Sectiei civile a ICCJ, fostul ofiter SIE Adrian Isac, avocatii Cezar Bivolaru, fost asociat al lui Catalin Voicu, si Horia Bora, consilier juridic la firmele lui Costel Casuneanu, precum si patronul localului "Select", Liviu Capota.

La termenul din 11 mai au mai fost audiati fostul sef al Politiei Capitalei Mihai Calinescu si omul de afaceri Tarek El Feki.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a senatorului Catalin Voicu.

Ati fi de acord cu demiterea parlamentarilor prin referendum? - Dezbatere Ziare.com

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru complicitate la trafic de influenta, omul de afaceri Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata, si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Catalin Voicu arest preventiv, #Catalin Voicu arestat, #Catalin Voicu cerere eliberare , #arestare