Voicu, in fata Comisiei: Doresc un tratament uman, echitabil si corect

Marti, 23 Martie 2010, ora 14:28
3861 citiri
Voicu, in fata Comisiei: Doresc un tratament uman, echitabil si corect
Foto: Antena3

Senatorul Catalin Voicu a declarat la audierile din fata Comisiei Juridice din Senat ca nu cere clementa si nici nu incearca sa se scuze pentru presupusele fapte de care este acuzat de DNA, dar solicita ca dosarul sau sa isi urmeze cursul in instanta fara ca el sa fie arestat.

Voicu a fost audiat marti de senatorii din Comisia Juridica dupa ce DNA a solicitat incuviintarea acestei Camere pentru ca el sa fie arestat pentru mai multe fapte de coruptie.

"In numai cateva ore, din senatorul Voicu am devenit inamicul public nr 1. Am venit fara retinere, fara teama, nu ma simt cu nimic vinovat", a declarat Voicu in fata comisiei.

Catalin Voicu a sustinut ca interceptarile si inregistrarile din cazul sau au fost facute in baza unor motive legate de o eventuala incalcare a legii sigurantei nationale, iar acestea, in opinia sa, nu se justificau.

"Niciodata nu am detinut asemenea date si informatii, dar asta a stat la baza interceptarii tuturor convorbirilor private sau inregistrarilor, inclusiv in spatiul public", a mai afirmat Voicu.

Acesta a spus ca nu intelege ce pericol reprezenta el atunci cand a fost "saltat de pe strada in decembrie".

"Am devenit pentru o presupusa fapta, inamicul public numarul unu. Admitand ca ipoteza ca ar fi anumite elemente, de ce se vrea neaparat sa fiu introdus in sistemul penitenciar, conditiile de acolo le cunoasteti cu totii. Nu mi-e teama de faptele mele, chiar daca mi s-a spus ca degeaba ma mai duc la comisie ca decizia e luata", a mai comentat acesta, precizand ca "starea naturala este cea de libertate".

"Nu vreau sa va irosesc timpul si nici nu vreau sa ma scuz, nu solicit clementa, doresc sa beneficiez de un tratament uman, echitabil si corect", a concluzionat Catalin Voicu.

Pentru care motiv nu mi-au facut flagrantul?

In opinia sa, ar fi putut fi trimis in judecata inca din decembrie anul trecut, prin organizarea unui flagrant, dar acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca "s-a asteptat sa se termine alegerile".

"Va intreb, daca eram atat de dovedit, pentru care motiv nu mi-au facut flagrantul? Exista teama ca in instanta pot intoarce si rasturna aceste chestiuni? Daca sunt vinovat sa ma trimita in judecata, nu cer nimic altceva", a mai spus Voicu, adaugand ca doreste foarte mult sa isi protejeze familia, in special pe cei doi copii care sufera din cauza dezbaterilor pe aceasta tema.

Nu am facut engleza niciodata

Senatorul mai spune ca va cere contraexpertiza pentru a putea dovedi ca stenogramele sunt masluite.

"De foarte multe ori si in foarte multe convorbiri se spune ca am vorbit in soapta(...) De fapt, urmatoarea fraza o anula pe prima. In plus, anumite expresii nu imi apartin, cel putin cele in engleza. Nu am facut engleza niciodata", a recunoscut deschis Catalin Voicu.

In opinia sa, "totul a fost foarte bine pus la punct" de cineva, si orice ar face in acest moment imaginea sa "este distrusa".

"Daca sunt dat la televizor pe melodia din Caracatita, ce senator sau magistrat mai poate judeca limpede? (...) Probabil ca toata aceasta poveste face parte din calculele cuiva", a mai comentat acesta, adaugand ca ""Limba e in stransa interdependenta cu creierul meu si exprima si ce gandeste si ce exprima".

Ma tem pentru familia mea

Pe parcursul dialogului cu membrii comisiei, Catalin Voicu a dezvaluit ca "o persoana de bine" i-a transmis zilele acestea ca i se poate intampla orice, dar senatorul a refuzat sa ofere mai multe detalii.

"Mi s-a spus: 'Ai grija baiatule ca, daca nu te cumintesti, ti se poate intampla ceva si inauntru, stii bine ce e acolo'. Dar eu nu ma tem", a spus Voicu.

El a precizat ca nu se teme personal de amenintari, dar ca ii este frica pentru familia lui, pentru parintii "batrani si bolnavi" si pentru copiii "mici".

"Singurul lucru pentru care ma tem sunt cei din familia mea. Am doi copii mici care sunt subiecte de gluma la scoala. Stiti cat de rai sunt astazi copiii", a spus Voicu.

De asemenea, el a afirmat ca isi reproseaza faptul ca a vrut sa ajute foarte multa lume, dar nu a fost "selectiv", si s-a aratat convins ca dupa el "vor urma si multi, multi, multi altii".

"Ma supun deciziei, cu certitudinea si convingerea in suflet ca, odata deschisa Cutia Pandorei, vor urma si multi, multi, multi altii dupa mine, care acum stau foarte confortabili si au impresia ca sunt de neatins. Un precedent odata creat inseamna un precedent dat", a spus Voicu, precizand ca este doar un sentiment si nu are alte nume in vedere. "Simt ca asta este debutul, ca se deschide teava", a completat acesta.

Senatorul a stat in fata comisiei o jumatate de ora, dupa care usile salii s-au inchis iar membrii acesteia au ramas pentru deliberari si intocmirea raportului.

Dezbaterile se vor fnaliza cu vot secret, rezultatul urmand sa fie inaintat Biroului Permanent al Senat si inscris pe ordinea de zi a plenului. Catalin Voicu va fi audiat si in plen, cel mai probabil miercuri, dupa care se va decide prin vot daca senatorul poate fi arestat sau nu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#audiere Voicu comisie senat, #dosar Catalin Voicu, #stenograme Voicu, #arestare Voicu , #arestare