DNA face recurs in cazul senatorului Catalin Voicu

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 17:06
2876 citiri
DNA face recurs in cazul senatorului Catalin Voicu

DNA anunta ca face recurs la completul de cinci judecatori al instantei supreme impotriva deciziei prin care senatorul Catalin Voicu si afaceristul Marius Locic au primit cinci, respectiv patru ani de detentie, iar judecatorul Florin Costiniu si omul de afaceri Costel Casuneanu pedepse cu suspendare.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a comunicat faptul ca face recurs la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) impotriva deciziei de vineri a completului inferior, prin care senatorul PSD Catalin Voicu si omul de afaceri Marius Locic au fost condamnati la pedepse de cinci si, respectiv, patru ani de detentie (cu executare), iar judecatorul Florin Costiniu, fostul sef al Sectiei civile a instantei supreme, si omul de afaceri Costel Casuneanu au primit trei, respectiv patru ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pe o perioada de sase ani, respectiv sapte ani.

Senatorul Catalin Voicu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

Senatorul Catalin Voicu (suspendat din PSD) a fost condamnat la doua pedepse de trafic de influenta, respectiv la patru si cinci ani de inchisoare, iar pentru fals in inscrisuri a primit o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare, el urmand sa execute pedepasa cea mai mare, adica cinci ani, din care judecatorii au scazut perioada de arest preventiv executata de parlamentar, din 30 martie 2010 pana in 18 iulie 2011.

Omul de afaceri Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a primit patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, un an si doua luni pentru fals in inscrisuri si un an si jumatate pentru fals intelectual, astfel ca va avea de executat in regim de detentie pedeapsa cea mai grea, de patru ani, pentru ca instanta nu a dispus suspendare executarii ei.

Fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu a fost gasit vinovat de infractiunea de complicitate la trafic de influenta, judecatorii aplicandu-i o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru un termen de incercare de sase ani (timp in care daca savarseste o fapta penala, suspendarea va fi ridicata - n.red.).

Omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, judecatorii instantei supreme suspendandu-i executarea pedepsei pentru un termen de incercare de sapte ani.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#DNA recurs condamnare Catalin Voicu, #condamnare inchisoare Voicu recurs , #condamnat
Comentarii
A
alvorado
rank 1
"DNA face recurs"...........???????????????????
Poza gioni pak
gioni pak
rank 5