Iliescu, despre Voicu: Imi pare rau pentru cine sufera, dar e dreptul justitiei

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 12:20
4913 citiri
Iliescu, despre Voicu: Imi pare rau pentru cine sufera, dar e dreptul justitiei
Foto: Ziare.com

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a dorit sa vorbeasca foarte putin despre condamnarea la inchisoare a fostului senator PSD Catalin Voicu, cel pe care el l-a promovat in diverse functii in statul roman.

"N-am ce sa comentez o decizie, e dreptul justitiei sa judece, sa ia decizii", a spus Iliescu pentru Ziare.com.

Intrebat daca ii pare rau ca Voicu a fost condamnat, dat fiind ca il cunoaste de atat timp, fostul presedinte al Romaniei a raspuns doar: "Nu pot face aprecieri. Imi pare rau pentru oricine ajunge sa sufere, dar nu pun in discutie dreptul justitiei."

Ion Iliescu a fost cel care l-a pus pe Voicu in pozitii importante, cat timp a condus Romania.

In primele zile ale Revolutiei, Iliescu l-a desemnat pe Voicu adjunct al procurorului-general al Romaniei. Ulterior, Catalin Voicu a lucrat la SPP in timpul mandatului prezidential al lui Ion Iliescu dintre 1992 si 1996 si consilierul acestuia pentru securitate nationala in mandatul 2000-2004. El a ajuns deputat PSD intre anii 2004 si 2008, si, intre 2008 si 2012, senator.

In 2009 a fost la un pas sa obtina functia de ministru de Interne din partea PSD, pierzand la o diferenta de doar cateva voturi scrutinul din interiorul partidului.

Printre apropiatii sai din PSD se gaseau nume importante, precum Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc.

In interceptarile procurorilor, Voicu se lauda cu aceasta retea creata in timpul lui Ion Iliescu.

Voicu, condamnat

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat luni la 7 ani de inchisoare cu executare pentrut trafic de influenta. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare

Alaturi de el au mai fost condamnati: omul de afaceri Marius Locic - 4 ani cu executare, judecatorul Florin Costiniu - 4 ani de inchisoare cu suspendare si omul de afaceri Costel Casuneanu - 4 ani de inchisoare cu suspendare.

Initial, Catalin Voicu primise 5 ani de inchisoare, dar in urma recursului depus de procurori, care au cerut 9 ani, pedeapsa a fost majorata la 7 ani de inchisoare cu executare. Din pedeapsa se va sterge perioada petrecuta de fostul senator PSD in arest preventiv (un an si jumatate).

In cazul fostului judecator Florin Costiniu, pedeapsa a fost majorata de la trei la patru ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind un termen de incercare de noua ani.

Omul de afaceri Marius Locic a ramas cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dispusa in iunie 2012.

In cazul lui Costel Casuneanu, instanta a mentinut pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de incercare la noua ani.

Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#Iliescu condamnare Catalin Voicu, #Iliescu Catalin Voicu inchisoare , #condamnat