Instanta suprema incepe luni judecarea recursurilor din dosarul Catalin Voicu

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 07:37
2814 citiri
Instanta suprema incepe luni judecarea recursurilor din dosarul Catalin Voicu
Foto: Arhiva

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema incepe luni judecarea recursurilor din dosarul in care Catalin Voicu si Marius Locic au fost condamnati la cinci ani si, respectiv, patru ani de inchisoare cu executare, iar Costel Casuneanu si Florin Costiniu au primit pedepse cu suspendare, pentru fapte de coruptie, in cazul Catalin Voicu.

In 1 iunie, senatorul Catalin Voicu (suspendat din PSD) a fost condamnat de un complet de trei judecatori de la instanta suprema la doua pedepse pentru trafic de influenta, respectiv la patru si cinci ani de inchisoare, iar pentru fals in inscrisuri a primit o pedeapsa de un an si doua luni de inchisoare.

Voicu ar urma sa execute pedeapsa cea mai mare, de cinci ani, din care judecatorii au scazut perioada in care a stat in arest preventiv, din 30 martie 2010 pana in 18 iulie 2011.

Omul de afaceri Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a primit o pedeapsa de patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, un an si doua luni pentru fals in inscrisuri si un an si sase luni pentru fals intelectual, urmand sa execute in regim de detentie pedeapsa cea mai grea, de patru ani.

Fostul presedinte al Sectiei civile a instantei supreme Florin Costiniu a fost gasit vinovat de complicitate la trafic de influenta, pentru care a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, pentru un termen de incercare de sase ani.

Omul de afaceri Costel Casuneanu a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru cumparare de influenta, judecatorii instantei supreme suspendandu-i executarea pedepsei pentru un termen de incercare de sapte ani.

Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marus Locic au stat si ei in arest preventiv din 8 pana in 12 aprilie 2010.

Judecatorii au mai decis anularea mai multor contracte si documente incheiate intre Catalin Voicu si Marius Locic, in legatura cu remiterea sumei de 119.000 de lei. Totodata, instanta suprema a ridicat sechestrele puse in 4 si 6 mai 2010 pe un imobil al lui Marius Locic din Capitala si pe suma de 200.000 de euro pusa la dispozitia procurorilor anticoruptie de catre Costel Casuneanu.

Decizia din 1 iunie a fost atacata de Directia Nationala Anticoruptie si de cei patru inculpati la completul de cinci judecatori al instantei supreme, care luni va incepe judecarea recursurilor.

Instanta arata, in motivarea deciziei din 1 iunie, ca senatorul Catalin Voicu s-a folosit de calitatile sale de inalt demnitar al statului si de influenta pe care o avea in exercitarea acestei functii, angrenand in activitatile infractionale magistrati, politisti si functionari, carora le cerea solutii favorabile la instante sau la urmarire penala.

Costel Casuneanu a scapat de inchisoare fiindca a cooperat cu anchetatorii, iar prin declaratiile complete pe care le-a dat procurorilor si judecatorilor a contribuit la aflarea adevarului si la justa solutionare a cauzei, demascand limbajul disimulat al senatorului Voicu, a mai aratat instanta suprema.

In acest caz, in 21 mai 2010, senatorul Catalin Voicu, Florin Costiniu, Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Catalin Voicu proces recurs, #Catalin Voicu recurs ICCJ , #Costel Casuneanu