Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare. Vezi pedepsele lui Costiniu, Locic si Casuneanu

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 21:17
14387 citiri
Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare. Vezi pedepsele lui Costiniu, Locic si Casuneanu
Foto: Digi24

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost condamnat luni la 7 ani de inchisoare cu executare. Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

Alaturi de el au mai fost condamnati: omul de afaceri Marius Locic - 4 ani cu executare, judecatorul Florin Costiniu - 4 ani de inchisoare cu suspendare si omul de afaceri Costel Casuneanu - 4 ani de inchisoare cu suspendare.

Initial, Catalin Voicu primise 5 ani de inchisoare, dar in urma recursului depus de procurori, care au cerut 9 ani, pedeapsa a fost majorata la 7 ani de inchisoare cu executare. Din pedeapsa se va sterge perioada petrecuta de fostul senator PSD in arest preventiv (un an si jumatate).

In cazul fostului judecator Florin Costiniu, pedeapsa a fost majorata de la trei la patru ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind un termen de incercare de noua ani.

Omul de afaceri Marius Locic a ramas cu pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare, dispusa in iunie 2012.

In cazul lui Costel Casuneanu, instanta a mentinut pedeapsa de patru ani de inchisoare cu suspendare, dar a majorat termenul de incercare la noua ani.

Mandatele de arestare urmeaza sa fie pus in practica atat in cazul lui Voicu, cat si in cel al lui Locic.

Politistii vor trebui sa il duca in arest pe Catalin Voicu, care se afla internat la Spitalul Floreasca inca de la ora 7 dimineata. Ramane de vazut cum se vor desfasura procedurile, dupa precedentul creat de Adrian Nastase, care a ramas cateva zile sub paza dupa tentativa de sinucidere.

Catalin Voicu nu s-a prezentat la termenul de luni pentru a-si sustine punctul de vedere in fata completului de cinci judecatori, invocand probleme medicale.

Initial, Spitalul Floreasca a infirmat ca Voicu ar fi internat, o declaratie in acest sens fiind facuta abia spre seara, de catre un medic chirurg care a precizat ca fostul senator s-ar afla in spital de la 7.36 dimineata, internat cu diagnosticul rectoragie si anemie secundara, urmand sa i se faca investigatii suplimentare.

In lipsa unor acte medicale doveditoare, magistratii au decis in jurul pranzului ca procesul merge inainte, cu pledoariile finale ale procurorului si avocatilor, dupa care instanta a ramas in pronuntare.

Curtea Suprema a judecat, luni, ultimul termen in dosarul de coruptie al fostului parlamentar Catalin Voicu. Procesul trebuia sa se termine pe 25 martie, insa si atunci lui Catalin Voicu i s-a facut rau exact inainte sa fie audiat de instanta.

Magistratii ICCJ au decis pe 1 iunie 2012 condamnarea lui Catalin Voicu la cinci ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta in procesul in care a fost judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Totodata, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe omul de afaceri Costel Casuneanu la patru ani de inchisoare, cu eliberare conditionata sub supraveghere, pe un termen de incercare de sapte ani, pe fostul judecator al ICCJ Florin Costiniu la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta, si pe omul de afaceri Marius Locic la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta si trafic de influenta.

Judecatorii au decis schimbarea incadrarii juridice a lui Catalin Voicu si l-au condamnat pe acesta la cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (actul material constand in primirea de la inculpatul Marius Locic a sumei de 119.000 lei), la patru ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si la un an si doua luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Potrivit legii, instanta a contopit pedepsele aplicate lui Catalin Voicu si a dispus ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, cea de cinci ani inchisoare. Din aceasta perioada va fi dedusa durata arestarii preventive - de la 30 martie 2010 pana la 18 iulie 2011.

C.B.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Catalin Voicu condamnat inchisoare, #Catalin Voicu internat Floreasca, #Catalin Voicu arestat , #DNA