Catalin Voicu neaga autenticitatea inregistrarilor DNA

Luni, 26 Martie 2012, ora 17:54
3338 citiri
Catalin Voicu neaga autenticitatea inregistrarilor DNA
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ca inregistrarile telefonice si ambientale prezentate ca probe de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie reprezinta franturi, mixaje si colaje din diferite discutii purtate cu diverse ocazii cu mai multe persoane.

Printre cei cu care vorbeste Voicu se numara omul de afaceri Marius Locic, fostul sef al Politiei Capitalei, Mihai Calinescu, sau patronul localului "Select" Liviu Capota.

"Nu am avut aceasta discutie - este trunchiata, e un mixaj din alte doua convorbiri mai lungi. Nu am inteles nicio fraza cap-coada, iar pe alocuri nu-mi recunosc vocea", a declarat Catalin Voicu dupa audierea mai multor fisiere audio puse in sala de judecata a ICCJ, unde s-a luat in discutie, luni, dosarul in care senatorul PSD este acuzat de trafic de influenta.

La randul sau, omul de afaceri Marius Locic a declarat de asemenea, in cazul unei inregistrari, ca o parte a discutiei s-a desfasurat intr-o seara, intr-un spatiu public si nu dimineata, in locuinta lui Catalin Voicu, asa cum apare in denumirea inregistrarii, in timp ce un alt fragment face parte dintr-o alta discutie.

Avocatii lui Catalin Voicu au contestat atat veridicitatea convorbirilor prezentate, cat si calitatea acestora.

"In opinia mea, nu se poate reda aceasta discutie. Eu nu am inteles nimic, nici din ascultarea la casca, nici din redarea de astazi din boxe. Cu ce aparatura s-au facut inregistrarile? Cum s-au facut transcrierile in aceste conditii?", a intrebat, retoric, avocatul lui Catalin Voicu, decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu.

Instanta a acordat un nou termen de judecata pentru data de 6 aprilie, cand urmeaza sa fie chemat expertul parte din acest dosar, cel care a expertizat inregistrarile efectuate in acest caz.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a senatorului Catalin Voicu.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru complicitate la trafic de influenta, omul de afaceri Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata, si Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Ciolacu: "Nu putem confunda coaliţia cu Guvernul României". Ce a stârnit nemulțumirea primului ministru
Deciziile luate în coaliția PSD-PNL sunt una, iar cele luate în Guvern sunt cu totul alta, a declarat, luni, 27 mai, premierul Marcel Ciolacu, care a susținut că acestea nu trebuie confundate...
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Costurile de repatriere pentru românii morți în străinătate vor fi suportate de Guvern. Senatul a adoptat proiectul. Urmează Camera Deputaților
Proiectul legislativ privind suportarea de către statul român a cheltuielilor ocazionate de repatrierea cetăţenilor români decedaţi în străinătate, precum şi modificarea Legii 198/2008...
#Catalin Voicu inregistrari DNA, #Catalin Voicu arestat DNA, #senator Voicu dosar DNA , #DNA