Catalin Voicu, nou dosar penal pentru fapte din vremea cand era consilierul lui Iliescu (Video)

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 13:15
4968 citiri
Catalin Voicu, nou dosar penal pentru fapte din vremea cand era consilierul lui Iliescu (Video)

Catalin Voicu este urmarit penal intr-un nou dosar in care este acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz in serviciu.

Prejudiciul produs statului este estimat la aproape doua milioane de euro, faptele fiind comise in perioada cand Voicu era consilier al presedintelui Ion Iliescu si ulterior deputat PSD.

Catalin Voicu se afla in prezent in inchisoare, el fiind condamnat in aprilie 2013 la o pedeapsa de 7 ani pentru trafic de influenta.

Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare. Vezi pedepsele lui Costiniu, Locic si Casuneanu

In ordonanta de extindere a urmaririi penale intocmita de procurori se arata ca in perioada 2004-2005, Catalin Voicu, in calitate de consilier la Administratia Prezidentiala (in mandatul presedintelui Ion Iliescu - n.red.) si ulterior deputat PSD, "a intervenit in mai multe randuri pe langa functionari din cadrul ELECTRICA S.A., ELECTRICA SERV S.A. si respectiv functionari din cadrul Ministerului Economiei si Comertului" pentru ca o anumita firma sa fie favorizata in relatia cu aceste societati comerciale.

De asemenea, Catalin Voicu a intervenit pentru ca firma respectiva sa fie favorizata si in relatia cu SISE Moldova si respectiv SISE Muntenia Nord, in cadrul unor proceduri de achizitie publica cu privire la produse / materiale de protectie a muncii, se mai arata in comunicatul remis presei de DNA.

Procurorii DNA spun ca suspectul "a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar si la preturi supraevaluate, achizitionate de la acelasi furnizor".

Mai mult, "interventiile" au vizat nu doar incheierea contractelor, ci si efectuarea cu prioritate a platilor catre firma respectiva.

Ca urmare a "interventiilor" lui Catalin Voicu, a fost produs un prejudiciu total de 61.802.997.320 lei (aproape 2 milioane de euro).

Miercuri, lui Catalin Voicu i s-a adus la cunostinta decizia procurorilor DNA de a extinde cercetarile.

Conform Digi24, in acest dosar este implicat si fiul lui Catalin Voicu.

De ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare fostul senator PSD Catalin Voicu

Basescu l-a lasat fara decoratie pe Catalin Voicu

Apropiat al lui Ion Iliescu, parlamentar PSD

Catalin Voicu a devenit, dupa Revolutie, ofiter al Serviciului de Protectie si Paza (SPP) si a fost avansat in grad si decorat de doua ori de Ion Iliescu.

Ajuns general SPP, Voicu a fost detasat la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), el fiind foarte apreciat de fostul presedinte al Romaniei, al carui consilier pe probleme de siguranta nationala a fost in perioada mandatului prezidential 2000 - 2004.

In 2004, Catalin Voicu a fost ales deputat pe listele PSD Bacau, el fiind un apropiat si al lui Viorel Hrebenciuc, iar in 2008 a castigat un mandat de senator PSD.

In acelasi an, PSD a incercat instalarea lui in functia de ministru de Interne, dar premierul Emil Boc s-a opus.

Vanghelie, despre Catalin Voicu: Printre putinii oameni corecti, in viata lui n-a cerut bani

Citeste si:
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Ședință de coaliție a doua zi la rând. Subiectele pe care PSD și PNL nu reușesc să se pună de acord
Liderii coaliţiei de guvernare de la PNL, PSD şi UDMR se reunesc miercuri, 8 decembrie, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului. Ei vor continua discuţiile pe bugetul de stat pe 2020, după...
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...
Comentarii
tudorion46
rank 5
valoroasa carte! (pt constant 13:47)
tudorion46
rank 5
valoroasa carte!