Catalin Voicu s-a prezentat luni la DNA pentru a da declaratii

Luni, 15 Februarie 2010, ora 12:22
538 citiri
Catalin Voicu s-a prezentat luni la DNA pentru a da declaratii
Foto: Inpolitics

Senatorul PSD Catalin Voicu s-a prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a da o declaratie in fata procurorilor, dupa ce, vineri, i s-a adus la cunostinta o noua invinuire in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta.

Senatorul nu a facut nicio declaratie inainte de a intra in sediul DNA si nu a vrut sa spuna nimic jurnalistilor nici dupa ce a iesit.

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, vineri, la Directia Nationala Anticoruptie, in legatura cu dosarul in care senatorul Catalin Voicu este acuzat de trafic de influenta. Locic a intrat in sediul DNA fara a face declaratii. Tot vineri, la Directia Nationala Anticoruptie s-au prezentat Catalin Voicu si Costel Casuneanu.

Costel Casuneanu a iesit din sediul Directiei Nationale Anticoruptie la cinci minute dupa ce a intrat, desi trebuia sa fie audiat de procurori, si a refuzat sa explice ce s-a intamplat.

Casuneanu a spus numai ca acuzatiile sunt nefondate, fara a preciza daca se refera la invinuirea care i-a fost adusa la cunostinta joi, potrivit careia i-ar fi dat senatorului Catalin Voicu, inainte de cei 200.000 de euro, o suma de 60.000 de euro, pentru solutionarea favorabila a unui dosar in care era implicata o firma a sa.

De asemenea, omul de afaceri a confirmat ceea ce sursele judiciare au declarat pentru NewsIn in urma cu o zi, si anume ca nu mai are calitatea de inculpat in dosarul in care Catalin Vociu este acuzat de trafic de influenta, ci de invinuit, ceea ce inseamna ca este in continuare urmarit penal, dar nu i se mai pot impune interdictii.

Senatorul Catalin Voicu i-ar fi pretins, initial, omului de afaceri Costel Casuneanu, suma de 60.000 de euro, pentru a-l ajuta cu dosarul aflat pe rolul instantei supreme, au declarat surse judiciare, procurorii DNA aducandu-i la cunostinta, vineri, noua invinuire.

Aceleasi surse au declarat ca Voicu i-a pretins prima data, lui Casuneanu, suma de 60.000 de euro, pe care a si primit-o, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri. Ulterior, Voicu i-a mai cerut 200.000 de euro.

Voicu, invinuit in dosar, nu mai are interdictii

La iesirea din sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), unde s-a prezentat vineri, senatorul nu a vrut sa faca declaratii, precizand doar ca "discutiile s-au amanat pentru o data ulterioara". Surse judiciare au declarat ca Voicu a cerut procurorilor un termen pentru a-si pregati declaratia, dupa ce i s-a adus la cunostinta noua invinuire, astfel incat el se va prezenta pe 15 februarie la DNA, pentru a da o declaratie.

Surse judiciare au declarat ca senatorul are, din nou, calitatea de invinuit in dosarul de la DNA, dupa ce seful institutiei, Daniel Morar, a infirmat solutia procurorului de caz, prin care a fost pusa in miscare actiunea penala. In consecinta, pentru ca senatorul nu mai este inculpat, interdictiile impuse de procurori au fost anulate. Potrivit acelorasi surse, Voicu ar fi venit vineri la DNA pentru a lua la cunostinta de noile invinuiri aduse de procurori, care ar extinde urmarirea penala in cazul sau.

Omul de afaceri Costel Casuneanu s-a prezentat si joi la DNA, in dosarul senatorului Catalin Voicu, pentru a i se aduce la cunostinta o noua invinuire legata de faptul ca i-a dat senatorului Voicu 60.000 de euro pentru a-l ajuta cu dosarul privind o firma a sa. In baza acestei acuzatii, procurorii vor extinde urmarirea penala pe numele sau, au declarat surse judiciare.

Conform acelorasi surse, Casuneanu are calitatea de invinuit, dupa ce seful DNA a infirmat solutia procurorului de caz, prin care omul de afaceri devenise inculpat in acest dosar, au declarat joi, surse judiciare.

Senatorul PSD Catalin Voicu a primit de la Costel Casuneanu suma de 200.000 de euro, pentru a interveni pe langa magistratii instantei supreme care judecau un proces privind o firma a omului de afaceri, se arata in motivarea Inaltei Curti, care i-a permis lui Casuneanu sa paraseasca localitatea.

Costel Casuneanu este acuzat ca, in august 2009, i-ar fi cerut senatorului Catalin Voicu sa intervina pe langa judecatorii ICCJ, Sectia Contencios Administrativ si Fiscal, care judecau litigiul dintre PA&CO International SRL Bacau (firma la care Casuneanu este asociat, n.r.) si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, pentru ca judecatorii sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale, potrivit motivarii.

Casuneanu sustine ca cei 200.000 de euro erau un imprumut

"Catalin Voicu a fost de acord si in schimbul interventiei sale a pretins si a primit de la Costel Casuneanu foloase necuvenite in cuantum de 200.000 de euro, folosind in discutiile purtate termenul de 'imprumut', pentru a disimula fapta de coruptie", arata Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Ulterior, Voicu l-a contactat pe Florin Costiniu, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala din cadrul ICCJ, si i-a cerut ca, in schimbul unor foloase materiale, sa ii determine pe magistratii care judecau dosarul PA&CO International sa adopte o solutie favorabila firmei lui Casuneanu.

"Magistratii au pronuntat o solutie defavorabila, desi cei doi au facut numeroase interventii, asigurandu-l insa pe Costel Casuneanu ca se vor ocupa in continuare sa gaseasca o modalitate prin care solutia adoptata de instanta sa fie desfiintata si ulterior sa se adopte o alta favorabila omului de afaceri", se arata in motivarea instantei supreme.

DNA a precizat pe 17 decembrie 2009, printr-un comunicat, ca judecatorul Florin Costiniu, seful Sectiei Civile a instantei supreme, este cercetat penal pentru complicitate la trafic de influenta, infractiune ce ar fi fost savarsita de Catalin Voicu, senatorul PSD pus sub urmarire penala.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza cercetari penale fata de invinuitul Florin Costiniu, judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie, presedintele Sectiei Civile si de Proprietate Intelectuala, pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta. Infractiunea de trafic de influenta este retinuta in sarcina inculpatului Catalin Voicu, cercetat in acelasi dosar penal", se arata in comunicatul DNA.

La data de 10 decembrie 2009, a fost inceputa urmarirea penala fata de Florin Costiniu, iar, la data de 17 decembrie 2009, invinuitului i s-a adus la cunostinta acuzatia, se mai arata in comunicat.

Procurorii fac cercetari penale fata de Catalin Voicu pentru trafic de influenta, senatorul fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat DNA pe 11 decembrie 2009, cu precizarea ca acesta nu poate parasi localitatea.

Quarterly Report - Editia 4

Ambiția lui Iohannis, dacă nu reușește să obțină șefia NATO. Cum și-ar împărți PSD și PNL poziții cheie la nivel european în funcție de parcursul șefului statului SURSE
Ambiția lui Iohannis, dacă nu reușește să obțină șefia NATO. Cum și-ar împărți PSD și PNL poziții cheie la nivel european în funcție de parcursul șefului statului SURSE
În contextul în care șefia NATO pare tot mai greu de obținut pentru Klaus Iohannis, șeful statului ar ținti și spre alte funcții la nivel european. PNL şi PSD vor să îşi împartă...
Pe cine susține Ilie Năstase la alegerile pentru Primăria Capitalei: „O să termine proiectele" VIDEO
Pe cine susține Ilie Năstase la alegerile pentru Primăria Capitalei: „O să termine proiectele" VIDEO
Ilie Năstase a intrat în cursa electorală, indirect. „Nasty" e mare fan Gabriela Firea. Fostul 1 ATP a transmis un mesaj, cu acest prilej. „Știu că se apropie alegerile la Primăria...
#Catalin Voicu DNA, #Voicu declaratii DNA, #Voicu imprumut Casuneanu , #DNA