Catalin Voicu, trimis in judecata intr-un nou dosar - fapte comise cand era consilierul lui Iliescu

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 16:00
4695 citiri
Catalin Voicu, trimis in judecata intr-un nou dosar - fapte comise cand era consilierul lui Iliescu
Foto: Ziua Veche

Catalin Voicu, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu si parlamentar PSD, a fost trimis in judecata intr-un nou dosar de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Fostul parlamentar, care se afla acum in inchisoare, dupa ce a fost condamnat intr-un alt dosar, este acuzat in aceasta cauza de complicitate la abuz in serviciu, potrivit unui comunicat al DNA.

Procurorii anticoruptie sustin ca Voicu ar fi intervenit la functionari ai Electrica si Electrica Serv pentru a sprijini firma Tech Safety si a ajutat aceasta societate sa castige contracte in mod suspect.

Catalin Voicu, nou dosar penal pentru fapte din vremea cand era consilierul lui Iliescu (Video)

Mai exact, in rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in perioada 2004-2005, Catalin Voicu, in calitate de consilier prezidential in mandatul lui Ion Iliescu si ulterior deputat PSD, "a intervenit in mai multe randuri pe langa functionari din cadrul Electrica S.A., Electrica Serv S.A. si respectiv functionari din cadrul Ministerului Economiei si Comertului" pentru ca firma Tech Safety sa fie favorizata in relatia cu aceste societati comerciale.

Contracte suspecte

De asemenea, Catalin Voicu ar fi intervenit pentru ca firma respectiva sa fie favorizata si in relatia cu SISE Moldova si SISE Muntenia Nord, in cadrul unor proceduri de achizitie publica cu privire la materiale de protectie a muncii, se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii spun ca suspectul "a solicitat acestora acordarea de contracte firmei respective, pentru livrarea de produse din domeniul protectiei muncii, in conditiile in care societatile beneficiare aveau astfel de produse pe stoc, peste necesar si la preturi supraevaluate, achizitionate de la acelasi furnizor".

Mai mult, "interventiile" au vizat nu doar incheierea contractelor, ci si efectuarea cu prioritate a platilor catre firma respectiva.

Ca urmare a "interventiilor" lui Catalin Voicu, a fost produs un prejudiciu total de 1,3 milioane de euro. In vederea recuperarii sumei, DNA a instituit sechestru asigurator pe bunurile fostului deputat PSD, precum si ale altor patru persoane trimise in judecata in acest dosar, care a fost trimis magistratilor de la Tribunalul Bucuresti.

In acest dosar au mai fost trimise in judecata patru persoane, respectiv Nicolae Coroiu, director general la Electrica la data faptelor, pentru abuz in serviciu in forma continuata, Petru Andronache, director comercial al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Moldova, aflat in inchisoare intr-o alta cauza, acuzat de complicitate la abuz in serviciu in forma continuata, Dan Radu Floarea, actionar majoritar la Tech Safety, pentru complicitate la abuz in serviciu in forma continuata, precum si Ion Dumitru Maruta, actionat si administrator la Tech Safety, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la abuz in serviciu.

Apropiat al lui Ion Iliescu, parlamentar PSD

Catalin Voicu se afla in prezent in inchisoare, el fiind condamnat in aprilie 2013 la o pedeapsa de sapte ani pentru trafic de influenta.

Catalin Voicu, 7 ani de inchisoare cu executare. Vezi pedepsele lui Costiniu, Locic si Casuneanu

Catalin Voicu a devenit, dupa Revolutie, ofiter al Serviciului de Protectie si Paza (SPP) si a fost avansat in grad si decorat de doua ori de Ion Iliescu.

Ajuns general SPP, Voicu a fost detasat la Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), el fiind foarte apreciat de fostul presedinte al Romaniei, al carui consilier pe probleme de siguranta nationala a fost in perioada mandatului prezidential 2000 - 2004.

In 2004, Catalin Voicu a fost ales deputat pe listele PSD Bacau, el fiind un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc (aflat in arest preventiv in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri din judetul Bacau), iar in 2008 a castigat un mandat de senator PSD.

D.T.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Catalin Voicu dosar nou, #Catalin Voicu abuz serviciu, #Catalin Voicu trimis judecata , #DNA
Comentarii
Poza ioanr
ioanr
rank 5
Poza Hahn
Hahn
rank 5
Rromania a fost si este condusa de magraoni !