Convins ca a inceput "Al Patrulea Razboi Mondial", un fost senator PSD cere liberarea conditionata: A scris 6 carti

Vineri, 12 Februarie 2016, ora 16:05
5738 citiri
Convins ca a inceput "Al Patrulea Razboi Mondial", un fost senator PSD cere liberarea conditionata: A scris 6 carti
Foto: Arhiva Digi 24 TV

Fostul senator PSD Catalin Voicu a sustinut, vineri, in fata instantei, ca a muncit in penitenciar, "chiar si munci considerate de unii injositoare", a scris, a facut tot ce depinde de el pentru a fi liberat conditionat.

Instanta a ramas in pronuntare, iar decizia va fi anuntata de Tribunalul Dambovita in cursul zilei.

Avocatul lui Voicu a adus in sprijinul cererii de liberare conditionata a clientului sau chiar si o caracterizare facuta de preotul de la locul de detentie. Conform preotului, Catalin Voicu este un exemplu pentru ceilalti detinuti.

"Sper ca instanta sa respinga contestatia formulata de Ministerul Public, pentru ca propunerea comisiei de liberari conditionate din cadrul Penitenciarului Gaesti a fost admisa de judecatorul de la fond", a spus Emil Vuca, avocatul lui Catalin Voicu.

Acesta s-a referit si la prevederile legale privind reducerea la pedeapsa pe baza lucrarilor stiintifice scrise in penitenciar.

"Am spus si in sala, am discutat si cu colegii, este arhicunoscut dictonul ca legea dispune numai pentru viitor, de altfel asta spune si Constitutia Romaniei. Retroactiveaza legea numai in materie penala, daca este mai favorabila persoanei respective", a mai spus avocatul Emil Vuca.

Catalin Voicu a vorbit despre cartile scrise in penitenciar, subliniind ca el este autorul si ca au un clar caracter stiintific. "Toata activitatea mea profesionala se pliaza pe lucrarile mele stiintifice", a spus Catalin Voicu.

Catalin Voicu, trimis in judecata intr-un nou dosar - fapte comise cand era consilierul lui Iliescu

In explicatiile date in legatura cu cartile scrise, Voicu a spus ca a scris si ca a inceput al Patrulea Razboi Mondial, in opinia sa, odata cu recentul conflict turco-rus, asta in conditiile in care considera ca al Treilea Razboi Mondial a fost Razboiul Rece.

Voicu a invocat si motive familiale pentru a fi liberat conditionat, spunand ca trebuie sa isi sustina familia.

"Tatal meu a murit din cauza acestui proces, mama mea este bolnava. Traiesc o adevarata drama", a precizat fostul senator PSD.

Catalin Voicu a fost condamnat in 2013 la sapte ani de inchisoare pentru coruptie.

De ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare fostul senator PSD Catalin Voicu

In noiembrie 2015, Judecatoria Gaesti a admis propunerea de liberare conditionata a lui Catalin Voicu. Decizia a fost insa contestata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Ploiesti.

Voicu este acuzat ca a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni, prin intermediul fostului judecator de la instanta suprema Florin Costiniu, la magistrati si politisti, pentru a obtine decizii favorabile in dosarele in care cei doi erau implicati.

Comisia Penitenciarului Gaesti a recomandat liberarea conditionata a fostului senator. Catalin Voicu a scris in inchisoare sase carti in baza carora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile.

Alte 116 zile le-a castigat ca urmare a muncii prestate in penitenciar.

Fostul procuror militar Dan Voinea, cunoscut mai ales pentru ca a instrumentat dosarele Revolutiei din 1989, apare in datele furnizate de Ministerul Justitiei drept coordonatorul stiintific a cinci din cele sase lucrari publicate de Catalin Voicu.

Procurorul Dan Voinea, coordonatorul cartilor lui Catalin Voicu: Nu i le-am scris eu, am facut doar o caracterizare

Pentru cea de-a sasea carte, Voicu a primit recomandare de la prof. univ. Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Catalin Voicu liberare conditionata, #Catalin Voicu carti scrise inchisoare , #DNA