Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Judecarea plangerii lui Voicu, amanata pentru ca dosarul sau nu a ajuns de la DNA

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 13:10
777 citiri
Judecarea plangerii lui Voicu, amanata pentru ca dosarul sau nu a ajuns de la DNA
Foto: Gandul

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat, miercuri, pentru 21 decembrie judecarea plangerii senatorului Catalin Voicu, pentru ca dosarul acestuia nu a ajuns de la DNA.

Voicu a spus, miercuri, ca nu a mai discutat cu Marian Vanghelie si ca este nemultumit ca nu isi poate desfasura activitatea, din cauza interdictiei DNA, ce s-ar referi la persoane politice care nu au legatura cu dosarul.

Inalta Curte de Casatie si Justitei a luat in discutie miercuri, in sedinta secreta, plangerea facuta de senatorul PSD Catalin Voicu impotriva ordonantei primite de la DNA, prin care i s-a impus sa nu se intalneasca cu anumite persoane, printre care colegi din PSD.

Senatorul social-democrat s-a prezentat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insotit de avocatul sau, Gheorghe Florea.

Vlademir Florea, avocatul lui Catalin Voicu, a declarat, luni, la DNA, ca a atacat, la Inalta Curte de Casati si Justitie, interdictia ca senatorul sa se vada cu anumite persoane, printre care colegi din PSD.

La randul sau, avocatul Cezar Bivolaru, care se afla pe lista persoanelor cu carea senatorul are interdictie sa se intalneasca, a declarat pentru NewsIn ca a depus o plangere la procurorul ierahic superior de la DNA impotriva ordonantei care impune interdictia.

Senatorul PSD, Catalin Voicu, a declarat, vineri, pentru NewsIn, ca a primit o ordonanta din partea DNA, prin care nu are voie sa se intalneasca si sa discute cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie sau Dan Ioan Popescu, insa a precizat ca lista contine mai multe nume din PSD.

"Cum sa nu ma vad cu Vanghelie sau Hrebenciuc la partid? Sau cu Dan Ioan Popescu? Cum sa nu ma vad cu avocatul Cezar Bivolaru, care are biroul de avocatura in aceeasi cladire cu al meu? Cum sa nu ma vad cu membrul PSD Ion Nastase, care este consilierul meu personal? Sunt multe persoane din cadrul PSD care sunt pe aceasta lista. Sunt oameni care nu au nicio legatura cu acuzatiile care mi se aduc. Fara sa vreau trebuie sa dau ochii cu ei la Parlament si asta ma pune intr-o situatie jenanta", a declarat Voicu.

De asemenea, Catalin Voicu sustine ca a fost monitorizat de mai bine de doi ani de catre "organe ale statului".

Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu se afla pe lista persoanelor cu care senatorul Catalin Voicu nu are voie sa se intalneasca si sa discute, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Catalin Voicu are interdictie sa se intalneasca sa discute cu anumiti colegi de partid, care ar fi implicati in dosarul in care senatorul este acuzat de trafic de influenta, au afirmat sursele citate.

Senatorul PSD Catalin Voicu a fost ridicat vineri si dus la DNA pentru audieri, fiind cercetat pentru trafic de influenta si dezvaluire de informatii clasificate, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Voicu a declarat vineri, la iesirea de la DNA, ca a fost audiat in calitate de invinuit, dar a spus ca deocamdata nu poate da detalii in legatura cu dosarul in care este implicat.

Catalin Voicu este parlamentar PSD, la al doilea mandat, si general SPP in rezerva. Numele sau a fost vehiculat la inceputul anului in legatura cu preluarea portofoliului Ministerului Administratiei si Internelor din partea PSD, cu sustinerea lui Marian Vanghelie, insa in cele din urma la sefia Internelor a fost numit Gabriel Oprea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#senator Voicu DNA, #plangere senator Voicu, #Catalin Voicu retinut DNA , #DNA