Presupusul fin al senatorului Catalin Voicu, Radu Dan Floarea, audiat la DNA (Video)

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 11:15
3246 citiri
Presupusul fin al senatorului Catalin Voicu, Radu Dan Floarea, audiat la DNA (Video)
Foto: Gazeta de Sud

Presupusul fin al lui Catalin Voicu, Radu Dan Floarea (foto), caruia senatorul spune ca i-a dat imprumut banii luati de la Costel Casuneanu, s-a prezentat luni la Directia Nationala Anticoruptie, pentru a fi audiat de procurori.

Radu Dan Floarea a spus, la intrarea in DNA, ca a fost citat luni de procurorii anticoruptie, fara a da detalii despre ce le va declara. De asemenea, Floarea nu a raspuns nici la intrebarea jurnalistilor, daca este sau nu finul senatorului Voicu.

Radu Floarea, despre care Catalin Voicu a spus ca ii este fin si ca a vrut sa-l ajute cu banii de la Casuneanu,a spus, intr-o discutie interceptata de procurori, ca nu este finul senatorului, ca i-a dat demult banii inapoi, iar Voicu ar fi incercat sa "ii inoculeze" anumite lucruri, intr-o discutie telefonica.

Procurorii au adaugat, in ordonanta de retinere pentru Florin Costiniu, transcriptul unei noi interceptari telefonice, facute dupa ce NewsIn a publicat un material in care arata ca, potrivit anchetatorilor, Voicu a incercat sa isi preconstituie probe.

Astfel, in ordonanata de retinere a judecatorului Costiniu, procurorii anticoruptie mentioneaza ca, "prin actiunile intreprinse, inculpatul Catalin Voicu a incercat sa zadarniceasca in mod direct aflarea adevarului, dovada in sens fiind si continutul convorbirii telefonice purtata de Radu Dan Floarea cu Dragotescu Laura Antonela, in 29 martie 2010".

Convorbirea telefonica, care apare in ordonanta de retinere

Laura Dragotescu: Alo!

Radu Dan Floarea: Da, Laura

Laura Dragotescu: Aa, ce faceti?

Radu Dan Floarea: Zi, ca stau de vorba cu cineva

Laura Dragotescu: Aa, dadu la Realitatea o convorbire dintre dumneavoastra si ala.

Radu Dan Floarea: Cum?

Laura Dragotescu: Ca...bine, ideea era urmatoarea: ca Voicu a incercat sa preconstituie probe pentru a induce in eroare justitia, ca dupa ce a vazut in dosar la...acolo ca e interceptat telefonul, v-ar fi sunat pe dumneavoastra, chipurile sa ii restituiti sumele de bani imprumutate, ca sa-si justifice declaratia pe care a dat-o el la instanta. La instanta....la parchet.

Radu Dan Floarea: Cum, ma?

Laura Dragotescu: Deci, pe Realitatea TV.

Radu Dan Floarea: Da

Laura Dragotescu: Spusera asa: ca asta, senatorul Catalin Voicu...

Radu Dan Floarea: Asa.

Laura Dragotescu: Pe telefonul lui

Radu Dan Floarea: Da...

Laura Dragotescu: El a dat declaratia ca ar fi luat banii pentru un fin de-al lui

Radu Dan Floarea: Asa...

Laura Dragotescu: Intelegeti? Si dupa ce a vazut ca ii sunt interceptate telefoanele, ca sa isi constituie probe in favoarea a ce a declarat el...

Radu Dan Floarea: Da

Laura Dragotescu: V-a sunat pe dumneavoastra

Radu Dan Floarea: Da

Laura Dragotescu: Ca sa ...si... da o parte din convorbire, in care va intreaba, domne, imi...pastram termenul, ceva de genul asta, ne incadram in terrmen ca tre sa dam banii omului si ca...

Radu Dan Floarea: Eu ce am avut de dat i-am dat bani inapoi, bai, frate, ce ma baga pe mine?

Laura Dragotescu: Pai...eu va spusei ce dadura pe Realitatea. Nu va acuza pe dvs pe Realitatea, dar aparu numele

Radu Dan Floarea: Doamne, ia-ma! Eu ce am avut datorie eu i-am dat-o

Laura Dragotescu: Da, ei interpreteaza ca v-ar fi sunat pe dvs ca sa justifice declaratia pe care a dat-o el ca au fost banii luati imprumut pentru dvs, pentru...

Radu Dan Floarea: Mai, eu ce am avut datorie am dat. si cu aia gata. Po sa ma cheme oricine oriunde, eu recunosc intr-adevar cand mi-a dat bani, dar eu i-am dat bani inapoi si cu aia gata. eu nu intru in c... de genul asta, in care vad ca e bagat. Pe ce dete, pe banda sau pe ce?

Laura Dragotescu: Pe realitatea, pe ... scrie si pe net, de pe net va pot citi articolul.

Radu Dan Floarea: Da, ia zi-mi si mie.

Laura Dragotescu: Stati asa, stati o tara cu mine. Si pe banda dadu din stenograme doar atata: Domne tre sa dam ca v-ar fi sunat pe dvs si i-ati fi spus ca domne tre sa dam banii inapoi, tre sa dau, sa dea banii inapoi.

Radu Dan Floarea: Eu, am spus eu asa ceva?

Laura Dragotescu: Nu, el v-ar fi spus dvs.

Radu Dan Floarea: A!

Laura Dragotescu: Domne, tre sa dam banii inapoi, ne incadram in termen si...

Radu Dan Floarea: In care termen, eu nu stiu ce termen, ca eu ce termene am avut le-am respectat.Ce am avut le-am dat si eu nu stiu de unde a luat acei bani. Mie cat mi-a dat, mi-a dat el, nu ma intereseaza.

Laura Dragotescu: Pai asta, asta spune si in articol.

Radu Dan Floraea: Pai eu, ce, ma bag in arhitecturi, la tampenii, la...

Laura Dragotescu: Deci, asta se spune si in articol, ca asta a incercat sa faca cumva, sa preconstituie probe in favoarea a ceea ce...sustin ca sena..Uitati! Stati ca va citesc. Ca nu e lung.

Radu Dan Floarea: Te rog.

Laura Dragotescu: Catalin Voicu...procurorii DNA sustin ca senatorul Voicu ar fi incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa...

Radu Dan Floarea: Asa..

Laura Dragotescu: Conform documentului mentionat in referatul trimis la Parlament. Conform documentul mentionat...

Radu Dan Floarea: Asa...

Laura Dragotescu: In 11 decembrie, Catalin Voicu le-a declarat procurorilor ca a beneficiat de un singur imprumut de la omul de afaceri Casuneanu, si anume 200.000 de euro

Radu Dan Floarea: Asa...

Laura Dragotescu: Bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul sau, Floarea Radu Hm..(isi drege vocea). Senatorul....de cand sunteti dvs finul astuia?

Radu Dan Floarea: Eu nu sunt finul lui in primul rand.

Laura Dragotescu: Pai stiu. A! Uitati, stati ca a aparut si stenograma.V-o citesc toata...ca a aparut pana si stenograma

Radu Dan Floarea: Ia zi.

In continuare, Laura Dragotescu ii citeste lui Radu Dan Floarea continutul stenogramei, in care Catalin Voicu ii spunea sa inapoieze de urgenta banii imprumutati de la Casuneanu

Radu Dan Floarea: Asta e o discutie pe care voia sa mi-o inoculeze. Datoria mea-eu nu stiu de unde a luat-o si eu i-am dat-o inapoi. Si am destui martori ca i-am dat-o inapoi.

Laura Dragotescu continua sa ii citeasca din stenograma

Radu Dan Floarea: Deci asta e faptul ca m-a chemat la el, ca mi-a dat, mi-a zis ca ar fi luat banii de acolo. Eu nu stiu de unde i-a luat si cand am auzit ca pur si simplu imi cere chestia asta cu avocatul, cu tine, sa te duci tu acolo, am plecat si dus am fost. Eu nu ma bag in jocuri de genul asta, ma!

Laura Dragotescu: Dar ai? Ce vrusei sa te intreb..asta e discutie la telefon,nu?

Radu Dan Floarea: Da, telefonica, imi aduc aminte de ea

(...)

Radu Dan Floarea: Da, imi aduc aminte de ea, de incerca si eu ma blocam ca el are darul de a pune opreliste pe om. Eu stiam de datorie certa, care am datoria. Si eu m-am achitat de datorie. Si nici nu am..niciodata nu am primit asemenea suma. Hai, ma! Sa fim seriosi, ce dracu incearca sa imi puna mie in carca? Eu nu ma bag in jocuri de genul asta, ma!

Laura Dragotescu: Deci si interpretare astora de la Realitatea tot asta e. Adica cel putin asa sustin procurorii. Ca asta a fost un telefon dat asa, ca sa justifice.

Radu Dan Floarea: Du-te, ma, de aici! La DNA eu spun adevarul, am si martori, am martori clar, am dat banii inapoi. Pai ce, eu sunt tampit la cap? Ce treaba am avut eu cu Casuneanu? Ce bani am luat eu de la Casuneanu? Nu am luat niciun ban. El m-a ajutat o data cu nouazeci, o data cu doua cu douazzeci, o data cu nu stiu treizeci sau patruzeci, eu i'am dat banii inapoi. Cand am avut probleme atunci i-am depus garantia. Da? Dar ca nu... am luat eu bani de la Casuneanu si de la dracu. Du-te bah de acia.

Laura Dragotescu: Da, o sa va sune sigur!

Radu Dan Floarea: Pai ma cheama, si? Sa spun adevarul. Ce pot sa spun altceva?

Laura Dragotescu: Pai bineinteles... mai intra in discutie chestia asta?

(discutia se intrerupe brusc)

DNA: Voicu a incercat sa preconstituie probe

Catalin Voicu ar fi incercat sa preconstituie probe pentru apararea sa, purtand o discutie dinainte stabilita cu finul sau, ca sa arate ca banii de la Casuneanu erau imprumut pentru acesta, sustin procurorii DNA in referatul trimis la Parlament, privind avizul de arestare preventiva a senatorului.

Conform documentului mentionat, in 11 decembrie Catalin Voicu le-a declarat procurorilor ca a beneficiat de un singur imprumut de la omul de afaceri Casuneanu, si anume 200.000 de euro, bani pe care i-ar fi folosit pentru a-l ajuta pe finul sau, Dan Floarea Radu. Senatorul Voicu a mai spus ca finul sau executase reparatii la un campus universitar din Targu-Jiu, iar beneficiarul, Ministerul Invatamantului, nu-i achitase contravaloarea lucrarilor. In consecinta, avea nevoie de bani pana ii primea de la minister.

In acelasi document se arata ca, in ziua urmatoare audierii lui Voicu la DNA, senatorul i-a cerut finului sau, prin intermediul altei persoane, sa vina urgent la Bucuresti.

Ulterior, sustin procurorii, in 21 decembrie, cand Catalin Voicu a vazut in instanta ca ii sunt interceptate convorbirile telefonice, ar fi incercat sa preconstituie probe, printr-o discutie la telefon cu finul sau, care sa confirme declaratia data de senator la DNA in 11 decembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Radu Floarea Voicu, #Catalin Voicu fin, #Catalin Voicu arestat, #Catalin Voicu stenograme , #DNA