Un judecator de la Inalta Curte, audiat la DNA in dosarul Catalin Voicu

Joi, 17 Decembrie 2009, ora 10:17
2157 citiri
Un judecator de la Inalta Curte, audiat la DNA in dosarul Catalin Voicu

Judecatorul Florin Costiniu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-a prezentat, joi, la DNA, insotit de trei avocati, el fiind chemat, spun surse judiciare, in legatura cu dosarul senatorului PSD Catalin Voicu.

Costiniu nu a vrut sa comenteze nimic la intrarea in DNA. Costiuniu este sotul judecatoarei Viorica Costiniu, presedintele de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania.

Inalta Curte de Casatie si Justitei a amanat, miercuri, in sedinta secreta, plangerea facuta de senatorul PSD Catalin Voicu impotriva ordonantei primite de la DNA, prin care i s-a impus sa nu se intalneasca cu anumite persoane, printre care colegi din PSD.

Vlademir Florea, avocatul lui Catalin Voicu, a declarat, luni, la DNA, ca a atacat, la Inalta Curte de Casati si Justitie, interdictia ca senatorul sa se vada cu anumite persoane, printre care colegi din PSD.

Senatorul PSD, Catalin Voicu, a declarat, vineri, 11 decembrie, pentru NewsIn, ca a primit o ordonanta din partea DNA, prin care nu are voie sa se intalneasca si sa discute cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie sau Dan Ioan Popescu, insa a precizat ca lista contine mai multe nume din PSD.

"Cum sa nu ma vad cu Vanghelie sau Hrebenciuc la partid? Sau cu Dan Ioan Popescu? Cum sa nu ma vad cu avocatul Cezar Bivolaru, care are biroul de avocatura in aceeasi cladire cu al meu? Cum sa nu ma vad cu membrul PSD Ion Nastase, care este consilierul meu personal? Sunt multe persoane din cadrul PSD care sunt pe aceasta lista. Sunt oameni care nu au nicio legatura cu acuzatiile care mi se aduc. Fara sa vreau trebuie sa dau ochii cu ei la Parlament si asta ma pune intr-o situatie jenanta", a declarat Voicu.

Intrebat care sunt motivele pentru care a primit aceasta interdictie, Voicu nu a dorit sa comenteze si a lasat sa se inteleaga ca procurorii au actionat "la ordin".

"Nu am comentat in fata procurorilor de ce am primit aceasta interdictie, pentru ca mi se pare ca dansii isi faceau treaba, pentru ca au primit un ordin. O sa ma duc in instanta sa imi dovedesc nevinovatia", a adaugat senatorul PSD.

Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu se afla pe lista persoanelor cu care senatorul Catalin Voicu nu are voie sa se intalneasca si sa discute, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Catalin Voicu are interdictie sa se intalneasca sa discute cu anumiti colegi de partid, care ar fi implicati in dosarul in care senatorul este acuzat de trafic de influenta, au afirmat sursele citate.

Procurorii fac cercetari penale fata de Catalin Voicu pentru trafic de influenta, senatorul fiind acuzat ca a primit bani pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat vineri DNA, precizand ca Voicu nu poate parasi localitatea.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
Florian Coldea, primele declarații oficiale după acuzațiile de trafic de influență: ”Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat”
Florian Coldea, primele declarații oficiale după acuzațiile de trafic de influență: ”Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat”
Florian Coldea, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), a emis un prim comunicat de presă în seara de vineri, 24 mai, după ce a refuzat să facă declarații în urma...
#DNA, #Catalin Voicu, #Florin Costiniu , #DNA