Judecatori care-si impusca tara in cap (Opinii)

Sambata, 02 Iunie 2012, ora 23:21
9847 citiri
Judecatori care-si impusca tara in cap (Opinii)
Foto: 123rf.com

Efortul justitiei de a scapa de magistratii certati cu lumea a dus - ce dezgust! - la o sentinta tumefianta pentru democratie.

Un judecator care a fost seful Sectiei Civile a celei mai importante Curti din Romania a sprijinit un grup infractional constituit cu scopul de a facilita transformarea ciocanelului cu care se incheie sedinta de savarsire a dreptatii in bezele pentru infractori.

Aceasta acuzatie, in sensul consacrat de lege, nu a putut fi sustinuta, deoarece ar fi fost nevoie de dovezi ca din grup fac parte cel putin persoane care au actionat constant pentru a comite mai multe delicte in scopul obtinerii unui folos material.

Ceea ce au stabilit magistratii (urmeaza recursul, dar nu intereseaza aici) este ca senatorul Catalin Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu 200.000 de euro ca sa intervina pe langa judecatorul Florin Costiniu pentru a obtine o decizie favorabila intr-un litigiu.

A existat inca o fapta din aceasta categorie in dosar, dar cu alti actori, astfel ca o acuzatie care sa arate cu degetul spre mafia politica-justitie nu a fost posibila, prin urmare nicio sentinta.

Victor Ponta a anuntat ca nu comenteaza solutia nici pro, nici contra, explicand ca este premier, deci nu se face. Nu am nicio indoiala ca, daca ar fi fost de acord cu ea, n-ar fi ezitat sa-si manifeste simpatia pentru acest act de justitie.

Dar noi, veselii amaresteni, putem! Avem dreptul sa ne declaram stupefiati de faptul ca un fost inalt magistrat acuzat de complicitate la trafic de influenta a fost condamnat cu suspendare.

Mai avem dreptul sa ne declaram scarbiti de interpretarea pe care o dau colegii sai pericolului social, definit drept actiunea sau inactiunea prin care se duce atingere suveranitatii, independentei, unitatii si indivizibilitatii statului, persoanei, drepturilor si libertatilor acesteia, proprietatii, "precum si intregii ordini de drept".

Costiniu e vinovat, dar nu atat de tare! A fost slab, a cedat in fata ispitei, dar nu a avut intentia sa-si bata joc de fraierii care fac sase luni de inchisoare deoarece au furat o paine.

Daca nu echivaleaza indulgenta completului de judecata cu o instigare la perpetuarea slabiciunii lui Costiniu, eu sunt Angela Similea.

Ce au transmis magistratii opiniei publice, intregii Europei, sa duce naibii cu MCV-ul lor? Ca judecatorii din Romania sunt liberi sa intretina impresia ca sindicatul crimei din Palermo pare un sotron pe langa fratia coruptiei din Romania.

Aici nu mor oameni deoarece dezvaluie retele de carne vie si droguri, ci un intreg sistem.

Au aratat ca la adapostul inamovibilitatii se poate comite o crima impotriva democratiei si nimeni nu plateste. Exagerez? Asa-i! Fabulez? Poate! Voi avea ocazia sa-mi inghit cuvintele? Niciodata!

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Florin Costiniu condamnat suspendare, #judecator Costiniu inchisoare suspendare , #Florin Costiniu