Catalin Voicu a solicitat recuzarea presedintelui ICCJ din dosarul sau de la ICCJ

Luni, 25 Februarie 2013, ora 13:58
2308 citiri
Catalin Voicu a solicitat recuzarea presedintelui ICCJ din dosarul sau de la ICCJ
Foto: Arhiva

Fostul senator Catalin Voicu a solicitat luni recuzarea presedintelui Completului de 5 judecatori de la ICCJ, Livia Stanciu, pe motiv ca aceasta nu este obiectiva si si-a format o imagine defectuoasa despre el in legatura cu judecarea dosarului in care este acuzat de trafic de influenta.

Catalin Voicu a explicat ca nu este de acord ca judecatoarea Livia Stanciu sa mai conduca completul care il judeca intrucat aceasta a facut parte si din altele care au dat sase solutii legate de dosarul sau.

"Motivul temeinic al recuzarii este ca dumneavoastra ati participat de sase ori la judecarea pe fond a dosarului in care ati luat o serie de decizii si ati facut o serie de aprecieri. Aceasta mi-a format certitudinea ca impartialitatea dumneavoastra este grav afectata, nu sunteti obiectiva si v-ati format o imagine defectuoasa despre mine", a spus luni Catalin Voicu.

Cererea acestuia va fi analizata de un alt complet de judecata, care urmeaza sa ia o decizie in acest sens.

Livia Doina Stanciu este presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Inalta Curte judeca luni recursul fostului senator Catalin Voicu la decizia prin care a fost condamnat la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

Magistratii ICCJ au decis pe 1 iunie 2012 condamnarea lui Catalin Voicu la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta in procesul in care a fost judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Totodata, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe omul de afaceri Costel Casuneanu la patru ani de inchisoare, cu eliberare conditionata sub supraveghere, pe un termen de incercare de sapte ani, pe fostul judecator al ICCJ Florin Costiniu la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta si pe omul de afaceri Marius Locic la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta si trafic de influenta.

Judecatorii au decis schimbarea incadrarii juridice a lui Catalin Voicu si l-au condamnat pe acesta la cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (actul material constand in primirea de la inculpatul Marius Locic a sumei de 119.000 lei), la patru ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si la un an si doua luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Potrivit legii, instanta a contopit pedepsele aplicate lui Catalin Voicu si a dispus ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, cea de cinci ani inchisoare. Din aceasta perioada va fi dedusa durata arestarii preventive - de la 30 martie 2010 pana la 18 iulie 2011.

#Catalin Voicu recuzare judecator, #Voicu recuzare ICCJ judecator , #proces