Catalin Voicu afla vineri daca face inchisoare

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 08:32
2531 citiri
Catalin Voicu afla vineri daca face inchisoare
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Catalin Voicu, judecat pentru trafic de influenta, va afla, vineri, sentinta in dosarul in care este judecat alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Magistratii Inaltei Curtide Casatie si Justitie (ICCJ) au decis marti amanarea pentru data de 1 iunie a pronuntarii deciziei in dosarul in care senatorul PSD Catalin Voicu este judecat pentru trafic de influenta.

Pronuntarea in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu, amanata pentru 1 iunie

La penultimul termen al procesului, din 14 mai, procurorii DNA au cerut anularea deciziei de punere in libertate sub control judiciar a senatorului Catalin Voicu pentru ca nu s-a prezentat la termenul din 20 aprilie al procesului, insa magistratii instantei supreme au respins, ca nefondata, aceasta cerere.

Reprezentantul DNA a sustinut ca Voicu nu s-a prezentat la termenul anterior din rea vointa, aratand ca pe 27 aprilie acesta a fost prezent in Parlament, la votarea motiunii de cenzura, fiind vazut in imaginile prezentate de televiziuni.

Avocatii lui Voicu au depus la dosar acte medicale pentru motivarea absentei din 20 aprilie, precum si documente care conform carora senatorul ar fi fost la un control medical in 27 aprilie, pentru ca avea tensiunea crescuta.

Catalin Voicu a fost eliberat, in 18 iulie 2011, din Penitenciarul Bucuresti - Rahova, in urma deciziei Completului de 5 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, senatorul afirmand, la iesirea din arest, ca este nevinovat.

Completul de 5 Judecatori al instantei supreme a decis definitiv, in 18 iulie 2011, ca senatorul Catalin Voicu poate fi judecat in libertate, dupa aproape un an si patru luni de arest, dupa ce a respins recursul procurorilor anticoruptie impotriva deciziei anterioare a Sectiei Penale.

Pe 12 iulie, Sectia Penala a instantei supreme a decis, pentru a patra oara, eliberarea senatorului din arest si impunerea interdictiei de a parasi Capitala. Deciziile anterioare au fost casate de Completul de 5 Judecatori, care a decis ca Voicu sa ramana in arest.

Procurorii DNA i-au trimis in judecata, pe 21 mai 2010, pe senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru fapte de coruptie.

Astfel, potrivit DNA, senatorul Voicu este acuzat de doua fapte de trafic de influenta, dar si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata. Fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenta, in timp ce oamenii de afaceri Costel Casunea nu si Marius Locic au fost deferiti justitiei pentru cumparare de influenta, in forma continuata, respectiv cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

Catalin Voicu nu va fi arestat din nou

Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza sa ia o decizie, pe fond, in acest proces, pe 29 mai.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Rareș Bogdan, atac la adresa lui Nicușor Dan: "A eșuat, este un manager execrabil. Nu a venit cu nimic pentru București"
Prim vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a vorbit, sâmbătă seara, pe tema candidatului pe care PNL îl va propune pentru Primăria Capitalei. Acesta a dat exemple de primari apreciați, în...
Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist Liviu Corneliu Babeş are statuie, după 35 de ani. Allen Coliban: "A fost un gest suprem de renunţare la sine"
Eroul anticomunist braşovean Liviu Corneliu Babeş are, după 35 de ani, o statuie care aminteşte de martiriul său. Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, a dezvelit, sâmbătă, la...
#Catalin Voicu sentinta proces, #Catalin Voicu acuzat coruptie, #Catalin Voicu dosar ICCJ , #proces