Catalin Voicu in spital, procesul continua - Procurorii cer pedeapsa maxima

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 12:09
4485 citiri
Catalin Voicu in spital, procesul continua - Procurorii cer pedeapsa maxima

Procurorii DNA au cerut, luni, pedeapsa maxima pentru fostul senator Catalin Voicu, acuzat de coruptie.

Procurorul DNA a sustinut la Curtea Suprema ca sentinta lui Voicu trebuie majorata de la 5 ani la maximul prevazut de lege, de noua ani de inchisoare, conform B1 TV.

Totodata, procurorii au cerut si majorarea pedepsei pentru fostul judecator Florin Costiniu. DNA a apreciat ca pedeapsa de trei ani cu suspendare este prea blanda si cere sase ani cu executare.

Magistratii au respins, tot luni, cererea formulata de avocatii lui Voicu, care au solicitat amanarea procesului, argumentand ca fostul senator a fost internat de urgenta din spital.

Curtea Suprema a sustinut insa ca din actele medicale de la dosar rezulta ca Voicu a fost internat la spital intre 25 si 28 martie. Din biletul de externare rezulta: "stare buna de sanatate, obez, suflu sistolic bun. Se recomanda un tratament cu aspirina aspacardin". Astfel, din biletul de externare, nu rezulta ca starea lui Voicu ar fi grava, relateaza Gandul.

Dintr-o alta fisa medicala, rezulta ca in urma coronografiei nu rezulta afectiuni ale inimii, a explicat presedintele completului de judecata.

Catalin Voicu scapa iarasi de verdict - a fost internat de urgenta in spital

Curtea Suprema judeca, luni, ultimul termen in dosarul de coruptie al fostului parlamentar Catalin Voicu.

Procesul trebuia sa se termine pe 25 martie, insa lui Catalin Voicu i s-a facut rau exact inainte sa fie audiat de instanta. Asadar, la ultimul termen de recurs au fost audiati toti inculpatii din dosar, mai putin Catalin Voicu.

Magistratii ICCJ au decis pe 1 iunie 2012 condamnarea lui Catalin Voicu la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta in procesul in care a fost judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic.

Totodata, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe omul de afaceri Costel Casuneanu la patru ani de inchisoare, cu eliberare conditionata sub supraveghere, pe un termen de incercare de sapte ani, pe fostul judecator al ICCJ Florin Costiniu la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenta, si pe omul de afaceri Marius Locic la patru ani de inchisoare cu suspendare pentru cumparare de influenta si trafic de influenta.

Judecatorii au decis schimbarea incadrarii juridice a lui Catalin Voicu si l-au condamnat pe acesta la cinci ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta (actul material constand in primirea de la inculpatul Marius Locic a sumei de 119.000 lei), la patru ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta si la un an si doua luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie.

Potrivit legii, instanta a contopit pedepsele aplicate lui Catalin Voicu si a dispus ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, cea de cinci ani inchisoare. Din aceasta perioada va fi dedusa durata arestarii preventive - de la 30 martie 2010 pana la 18 iulie 2011.

Avocatii lui Catalin Voicu au atacat sentinta cu recurs.

D.R.

Citește și:
Klaus Iohannis, întrebat la Bruxelles cum vede reforma pensiilor speciale: "Nu se realizează pentru a lua anumiţi bani de la unii sau pentru a da bani la alţii" VIDEO
Klaus Iohannis, întrebat la Bruxelles cum vede reforma pensiilor speciale: "Nu se realizează pentru a lua anumiţi bani de la unii sau pentru a da bani la alţii" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis participă joi și vineri, 24 martie, la reuniunea Consiliului European şi la Summitul Euro, evenimente care au loc la Bruxelles. Șeful statului a susținut o...
Klaus Iohannis, nesigur de aderarea României la Zona Euro în 2026: Nu cred că este realist să fixăm un termen
Klaus Iohannis, nesigur de aderarea României la Zona Euro în 2026: Nu cred că este realist să fixăm un termen
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, 23 martie, la Bruxelles, că nu consideră că este realist ca România să fixeze orice termen pentru intrarea în Zona Euro Întrebat dacă anul...
#Catalin Voicu proces spital, #Voicu spital proces pedeapsa, #Voicu inchisoare pedeapsa , #proces
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Catalin Voicu in spital, procesul continua,
Poza Constant
Constant
rank 5