Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Catalin Voicu s-a laudat in instanta cu notele fiului de la scoala

Luni, 21 Iunie 2010, ora 15:31
3121 citiri
Catalin Voicu s-a laudat in instanta cu notele fiului de la scoala
Foto: Ziarul de Bacau

Senatorului Catalin Voicu i-au fost respinse la ICCJ atat o cerere de revocare a arestarii, cat si una de eliberare sub control judiciar.

Astfel, Completul de 9 Judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a judecat, luni, doua recursuri ale senatorului Voicu.

Primul s-a referit la o cerere de revocare a arestarii preventive, respinsa anterior de Sectia Penala a instantei supreme, iar al doilea recurs viza o decizie de respingere a unei cereri de eliberare sub control judiciar, din 16 iunie.

In primul dosar, DNA a ridicat o exceptie de inadmisibiltiate a recursului pe cererea de revocare a arestarii, motivand ca legea spune ca nu poate fi atacata cu recurs o decizie prin care s-a respins o astfel de cerere.

Judecatorul Cristian Jipa: Catalin Voicu mi-a salvat viata

In replica, unul dintre avocatii lui Voicu a aratat ca, in baza mai multor articole ale Conventiei Drepturilor Omului, aceasta referire reprezinta o inechitate, pe motiv ca nu se reprezinta egalitatea de arme intre acuzare si aparare. Legea romana prevede ca, daca o astfel de cerere se admite, parchetul poate face recurs.

Dupa deliberare, Completul de 9 Judecatori al ICCJ a decis sa admita exceptia si sa respinga ca inadmisibil recursul lui Voicu.

Tot luni, ICCJ a judecat un alt recurs al lui Voicu, impotriva unei decizii a Sectiei Penale prin care a fost respinsa o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar. Avocatii senatorului au cerut admiterea recursului, sustinand ca nu a incercat sa zadarniceasca aflarea adevarului, nu mai are cum sa influenteze martori. Totodata, avocatii au spus ca cele trei luni de cand se afla in arest pot deveni un pericol pentru familia acestuia.

Procurorul DNA a cerut, pe de alta parte, respingerea contestatiei, invocand ca instanta de fond a decis ca acesta trebuie sa ramana in arest, pentru ca exista posibilitatea de a influenta ancheta.

Voicu a declarat, in ultimul cuvant, ca declaratiile martorilor din dosar au fost luate cand el era deja in arest, deci nu avea cum sa ii influenteze. Totodata, senatorul a spus ca Floarea Radu Dan a recunoscut ca in 2009 i-a cerut sa il imprumute cu 515.000 de euro, bani de care ar fi facut rost de la diverse persoane. De asemenea, Voicu a spus ca Floarea era bolnav si ca a apelat de mai multe ori la el pentru a interveni la medici si pentru a ii ajuta copii.

Voicu s-a laudat ca baiatul lui are media 10 si a cerut sa fie eliberat

Senatorul Catalin Voicu le-a povestit judecatorilor ca fiul sau, in varsta de 12 ani, a terminat clasa a sasea cu media 10 si cu titlul de "Cel mai disciplinat copil al scolii", iar de aici s-ar putea trage concluzia ca a fost educat "sa respecte normele". Mai mult, parlamentarul a sustinut ca nu este un pericol social, iar toata viata lui nu a comis nicio infractiune si nu a luat nicio amenda. "nu am luat bani, doamna judecator, poate am comis niste greseli, dar nu si infractiuni", a spus Voicu, in incheiere.

Completul de 9 judeatori al ICCJ a respins si acest recurs al senatorului Voicu, astfel incat acesta urmeaza sa fie cercetat in continuare in arest.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit pentru data de 14 iulie primul termen de judecata in dosarul in care senatorul Catalin Voicu, judecatorul Florin Costiniu, dar si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic sunt acuzati de mai multe fapte de coruptie, dupa ce procurorii au trimis in instanta rechizitoriul intocmit in acest caz.

Catalin Voicu ramane in arest, trimis in judecata pentru coruptie

Astfel, potrivit procurorilor anticoruptie, senatorul Voicu este acuzat de doua fapte de trafic de influenta, dar si pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Fostul presedinte al Sectiei Civile a ICCJ, Florin Costiniu, va fi judecat pentru complicitate la trafic de influenta, in timp ce oamenii de afaceri Costel Casunea nu si Marius Locic au fost deferiti justitiei pentru cumparare de influenta, in forma continuata, respectiv cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

I-a cerut lui Costel Casuneanu 260.000 de euro

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in anul 2009, Catalin Voicu a cerut de la Costel Caluneanu in mod repetat, la diferite intervale de timp, sume de bani, totalizand 260.000 de euro, din care a primit suma de 200.000 de euro.

Casuneanu: Catalin Voicu era inconjurat de oameni puternici

Acesta a promis ca in schimb va interveni pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie investiti cu solutionarea unui dosar avand ca obiect litigiul dintre SC PA&CO International SRL Bacau si CNADNR si-i va determina pe acestia sa adopte o solutie favorabila societatii comerciale la care Costel Casuneanu era asociat.

Totodata, spun anchetatorii, in perioada iulie - noiembrie 2009, in schimbul foloaselor materiale reprezentand suma de 200.000 de euro (pretinsa si primita de Catalin Voicu de la Casuneanu), Florin Costiniu l-a sprijinit pe Catalin Voicu "sa intervina pe langa magistratii Sectiei Contencios administrativ si fiscal din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru a-i determina sa adopte o solutie in favoarea societatii la care Costel Casuneanu era asociat".

Catalin Voicu afirma ca urmarirea sa a costat cateva milioane de euro

Pe de alta parte, sustine DNA, in perioada 30 august 2009 - 21 octombrie 2009, Catalin Voicu a pretins si primit de la omul de afaceri Marius Locic 119.000 de lei, "promitandu-i ca in schimb va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti si-i va determina sa nu dispuna masura preventiva a retinerii impotriva lui Locic, ci sa propuna solutia de neurmarire penala, intr-un dosar in care Marius Locic era cercetat pentru inselaciune de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti".

Politistii din dosarul Voicu se inghesuie la pensionare

De asemenea, Voicu a acceptat in mod repetat, la diferite intervale de timp, promisiunea lui Locic de a-i remite foloase materiale constand in publicarea cu titlu gratuit, in cotidianul "Interesul Public", a unor articole cu continut electoral, potrivit DNA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Catalin Voicu, #Voicu cerere eliberare, #Voicu eliberare respinsa, #Voicu arest, #senator Catalin Voicu , #proces