Plangerea senatorului Catalin Voicu impotriva procurorului, judecata marti

Marti, 18 Mai 2010, ora 07:13
1862 citiri
Plangerea senatorului Catalin Voicu impotriva procurorului, judecata marti

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) judeca, marti, plangerea senatorului Catalin Voicu impotriva procurorului care instrumenteaza dosarul in care senatorul este acuzat de fapte de coruptie.

Aparatorul lui Catalin Voicu a cerut instantei, pe 4 mai, sa dispuna trimiterea intregului dosar privindu-l pe clientul sau la DIICOT, judecatorii admitand cererea.

Catalin Voicu contesta declinarea dosarului sau de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si a depus o plangere la ICCJ in legatura cu solutia de neincepere a urmaririi penale data de DIICOT in cazul sau.

La termenul din 4 mai, avocatul lui Catalin Voicu a depus o cerere de amanare a cauzei, fiind in imposibilitate de prezentare. Completul ICCJ a constatat, de asemenea, ca dosarul de la DIICOT, unde a fost urmarit initial Catalin Voicu, nu a fost atasat dosarului din instanta.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis, pe 30 martie, emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele lui Voicu.

In rezolutiile de incepere a urmaririi penale si in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii DNA au retinut ca, in perioada iulie-septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri, in doua transe, sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati din cadrul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

In luna august 2009, Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala.

DNA sustine ca senatorul Catalin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta.

Pe 10 decembrie 2009, fata de senatorul Catalin Voicu s-a dispus urmarirea penala, iar la data de 11 decembrie 2009 s-a pus in miscare actiunea penala sub aspectul savarsirii a doua infractiuni de trafic de influenta.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...