Voicu despre stenograme: S-au produs decupaje si adaugiri

Vineri, 19 Martie 2010, ora 11:14
3576 citiri
Voicu despre stenograme: S-au produs decupaje si adaugiri
Foto: InPolitics

Senatorul PSD Catalin Voicu sustine ca in stenogramele care au aparut joi in presa "s-au produs decupaje si adaugiri", iar discutiile nu sunt corect redate.

Voicu neaga ca ar fi incercat vreodata sa influenteze magistratii sau alti politicieni, spunand ca a dat doar sfaturi juridice unor colegi aflati in dificultate.

In ceea ce priveste discutia despre Ludovic Orban, ce apare in stenograme, senatorul PSD spune ca nu l-a ajutat cu nimic atunci cand acesta a fost implicat intr-un accident rutier.

"Pe Orban nu l-am ajutat cu absolut nimic, singurul lucru a fost un telefon cand i-am spus sa nu demisioneze. I-am spus ca tatal fetei (n.r. implicata in accidentul rutier) nu poate fi audiat daca nu depune plangere", a declarat Voicu, contactat telefonic de Realitatea TV.

Intrebat, daca a declarat ca Ludovic Orban a consumat alcool cand a fost implicat in accidentul respectiv, Voicu a raspuns: "N-am spus asa ceva, ca Orban a fost baut".

Din stenograme se mai intelege ca Voicu l-ar fi ajutat si pe liderul PSD Vrancea, Marian Oprisan, dar senatorul PSD spune ca nu e adevarat.

Stenograme explozive in care Catalin Voicu afirma ca are "toata Romania in mana"

"Eu am spus, vis a vis de Marian Oprisan, ca se discuta foarte mult la partid si puteam sa-i ofer sprijin. (...) In calitate de coleg. Intrebati daca vreodata la vreunul i-am cerut ceva in schimb, un folos material sau altceva", spune Voicu.

"Discutii politice" - Vreau sa-i fac dosare lui Oprea!

In ceea ce priveste afirmatiile socante potrivit carora ar vrea sa "le faca dosare" lui Neculai Ontanu si lui Gabriel Oprea, Voicu spune ca acestea ar fi "discutii politice".

"Erau discutii politice domestice, unul spune eu am o problema, tu cum vezi asta. Astea erau discutii de natura politica ,in care oricare dintre noi incercau sa-si creasca cota interna. Era o discutie intre colegi, daca afirm ceva inseamna ca si fac acel ceva?", spune Voicu.

Stenogramele publicate in exclusivitate de Hotnews joi fac parte din referatul DNA care insoteste cererea de arestare a senatorului PSD, acuzat de trafic de influenta si fals in legatura cu acte de coruptie.

Cererea DNA de arestare a lui Voicu si dosarul acestuia au ajuns la Comisia juridica a Senatului, care urmeaza sa decida marti daca accepta sau nu cererea.

Contactat telefonic de Realitatea TV, vineri dimineata, seful comisiei juridice din Senat, a confirmat ca stenogramele fac parte din dosarul lui Voicu, insa exclude posibilitatea ca acestea sa fi fost copiate in timpul sedintelor de studiere a dosarelor.

"Eu as vrea sa va spun ca nu-mi permit sa fac aprecieri asupra dosarului. Despre stenograme, cel putin ca sa fiu politicos, cea mai mare parte din conversatii sunt de o neglijenta vecina cu altceva si nu reprezinta nici discutii politice, sunt intre penal si iresponsabilitate", a declarat Toni Grebla, la Realitatea TV.

Senatul decide marti daca senatorul Catalin Voicu poate fi arestat

Dialogurile purtate de Catalin Voicu la telefon arata ca acesta avea influenta asupra multor persoane importante, de la politisti si procurori, pana la judecatori sau politicieni.

Iata un fragment din stenogramele discutiilor dintre cei doi:

"Voicu Catalin: Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea...

Mazare Alexandru: Da' ai sa arestezi? Dumneavoastra?

Voicu Catalin: Da, am Politia, vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu' Oprea, credeam ca poate vine de la ...de la...de jos dosaru', sus merge snur! Pentru ca eu sunt singuru' personaj care am tot...toata cane...conexiunea in mana, si-ai vazut ca Procuratura, in Justitie si...

Mazare Alexandru: Am o intrebare ca sa inteleg...

Voicu Catalin: Da.

Mazare Alexandru: Sunteti cu Vanghelie, da?

Voicu Catalin: Da. (....) Colegule, asculta ce-ti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua din Romania! Acu', daca pierdem alegerile, reteaua e in functiune. Eu acuma am....(neinteligibil)... da' greu. pana acum n-am ....(neinteligibil) ...ministeru' asta...(neinteligibil) ....intelegi? Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana....

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Comentarii
Poza STUDENTUL_PRAPADIT
STUDENTUL_PRAPADIT
rank 5
Voicu ar trebui sa zica saru'mina ca nu i-au bagat si pixelu' albastru in inregistrari ... Pentru ca viteza de reactie a fost invers proportionala cu taria reverului acuzatiilor ...Parol , s-a efectuat deja expertiza !