A intermediat Geoana intalnirea dintre Maria Schutz si Catalin Voicu?

Joi, 06 Mai 2010, ora 08:07
2963 citiri
A intermediat Geoana intalnirea dintre Maria Schutz si Catalin Voicu?

Fostul lider al PSD, Mircea Geoana, a intermediat intalnirea dintre vicepresedintele PSD Dolj, Maria Schutz, si senatorul Catalin Voicu.

Informatia reiese din interceptarile telefonice anexate la un dosar instrumentat de DNA Oradea, in 2006. Potrivit acestora, Maria (Lili) Schutz i-a solicitat lui Geoana sprijin, pe telefonul acestuia de la Senat, in timp ce era cercetata de procurorii anticoruptie pentru savarsirea a trei infractiuni cu inselaciune prin care ar fi pagubit statul roman cu circa 5 milioane euro, scrie Romania Libera.

Ancheta judiciara viza preluarea si derularea contractelor de privatizare a societatilor Sere Codlea si Orser Oradea de la Agentia Domeniilor Statului (ADS).

Mircea Geoana a ajutat-o pe Schutz, nu cu o vorba buna, ci cu o recomandare la colegul Catalin Voicu, asigurand-o ca "te ajuta cu ce ai nevoie".

Zilele trecute, la DNA s-a prezentat si presedintele Senatului, Geoana si Schutz fiind audiati ca martori in dosarul DNA in care a fost arestat senatorul PSD Catalin Voicu.

Cei doi au fost convocati de procurorii anticoruptie dupa ce anchetatorii au interceptat mai multe convorbiri in care senatorul Catalin Voicu se lauda, intr-o discutie purtata anul trecut cu senatorul PSD Alexandru Mazare, ca ar fi blocat dosarul penal al Mariei (Lili) Schutz la solicitarea lui Mircea Geoana.

Informatia potrivit careia Geoana ar fi fost "legatura" dintre Maria Schutz si Catalin Voicu a mai fost publicata, iar reactia liderului PSD de atunci a fost de negare.

"Haide, domnule. Nu am intermediat niciodata o chestiune care sa fie nelegala. Invoca niste minciuni ca de fiecare data, nu niste sms-uri. Nu stiu de unde au plecat astfel de informatii", a declarat Mircea Geoana, la 29 martie, potrivit Agerpres.

Citeste si:
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
România cu inima curată: nu e totul pierdut cât mai luptă Camelia Bogdan
Că românii sunt dezamăgiți, pe cine să mire? Că n-au încredere în potentați, pe cine să uimească? Fericită e, totuși, o țară cu magistrați gen Camelia Bogdan. Hidra o hărțuiește....
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Reprezentanții cultelor cer ca accesul la slujbe să nu fie condiționat de certificatul digital. Răspunsul premierului Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, după o întâlnire cu reprezentanţii cultelor, că a fost o solicitare din partea acestora ca cetăţenii să aibă libertatea de a participa la slujbe...
Comentarii
opus9
rank 5
Daca este prins cu ocaua mica, il va costa mai mult de cat vizita la Vantu ...