Catalin Voicu ar fi intervenit si pentru Marian Oprisan si sotia lui Miron Mitrea

Sambata, 20 Martie 2010, ora 10:06
3129 citiri
Catalin Voicu ar fi intervenit si pentru Marian Oprisan si sotia lui Miron Mitrea

Catalin Voicu ar fi intervenit in deciziile magistratilor nu doar in cazurile lui Costel Casuneanu, Alexandru Mazare si Marius Locic, dar si pentru Marian Oprisan, vicepresedinta PSD Dolj Maria Schutz, judecati pentru coruptie, pentru sotia lui Miron Mitrea si in cazul accidentului lui Ludovic Orban.

Stenograme explozive in care Catalin Voicu afirma ca are toate Romania in mana

Noi stenograme in cazul Voicu in care Vanghelie ii cerea ajutorul lui Locic

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au stabilit ca senatorul Catalin Voicu, in schimbul unor foloase, ar fi uzat de influenta sa pe langa magistrati si in alte cauze, care sunt mentionate explicit in referatul privind avizarea arestarii senatorului social-democrat, informeaza Mediafax.

"Sintetizand cele expuse se constata ca inculpatul Catalin Voicu, in schimbul unor foloase patrimoniale si nepatrimoniale, a uzat de influenta sa pe langa magistrati nu numai in dosarele in care invinuitii Costel Casuneanu si Alexandru Mazare si inculpatul Marius Locic erau interesati, ci si in alte patru cauze", se arata in documentele DNA obtinute de MEDIAFAX, unde sunt enumerati Marian Oprisan, Maria Schutz, Manuela Mitrea si Ludovic Orban.

In ce-l priveste pe presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, acesta era cercetat, din iunie 2006, pentru abuz in serviciu. La cererea procurorilor, speta a fost mutata de la Tribunalul Vrancea la Tribunalul Cluj, in martie 2008. Procurorii au invocat faptul ca Oprisan ar fi oferit locuinte unor judecatori din zona. La sfarsitul lunii decembrie 2009, dosarul a fost trimis inapoi la Judecatoria Focsani, in urma declinarii de competenta.

Voicu ar fi intervenit si in dosarul vicepresedintei PSD Dolj, Maria Schutz, trimisa in judecata tot de DNA, la Tribunalul Bihor, pentru inselaciune si bancruta frauduloasa, care au dus la falimentarea Serelor Codlea.

Anchetatorii au constatat si ca Voicu s-a implicat in dosarul sotiei lui Miron Mitrea, care a devenit notar public in 2005, insa a carei numire a fost contestata de Ministerul Justitiei. Contestatia a fost respinsa ca tardiv formulata.

Pe de alta parte, Voicu a sustinut ca s-a folosit de influenta sa si in cazul accidentului in care a fost implicat Ludovic Orban. Dupa cum se stie, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a decis neinceperea urmaririi penale impotriva lui Ludovic Orban, pentru vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii, in legatura cu accidentul in care a fost implicat in 16 decembrie 2007.

Presupusa victima, Simona Marilena Todean, dar si tatal acesteia, au sustinut ca a fost vorba despre o autoaccidentare care nu are legatura cu accidentul produs de Orban.

Incriminatii din stenogramele lui Voicu incearca sa se apere

Voicu despre stenograme

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com