Statul mafiot

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 20 Martie 2010, ora 12:54
9001 citiri
Statul mafiot

Stenogramele din dosarul Catalin Voicu redau intocmai coodonatele cutremuratoare ale unui stat mafiot.

Doi senatori ai Romaniei, Catalin Voicu si Alexandru Mazare, vorbesc intre ei precum doi "nasi" din Cosa Nostra, un judecator de Curte Suprema face drepti in fata unui astfel de personaj si a clientului sau, un adjunct al IGPR se prezinta la raport in fata lui Catalin Voicu si discuta cu el un dosar in lucru, iar un potential ministru de Interne viseaza sa desfiinteze DNA si sa transforme politia, parchetul si instantele intr-o retea mafiota.

Probabil ca intotdeauna banuiam sinistra caracatitia transpartinica, intuiam puroiul din PSD, insa gravitatea situatiei depaseste cele mai negre suspiciuni.

De fapt, acest stenograme ne arata, cu subiect si predicat, cu nume si prenume, cum se impart functiile poltice: le obtin infractori cu sprijinul altor infractori pe care ii au la mana sau pe care ii cumpara cu interventii in Justitie.

Ne arata care este relatia dintre mafie, politica si justitie, care este calibrul unor oameni ce detin/au detinut pozitii de prim rang in ierarhia Romaniei.

Centrul caracatitei este Catalin Voicu. Fost aghiotant al primului procuror general dupa decembrie 1989, fost consilier prezidential al lui Ion Iliescu, fost deputat de Bacau, actual senator de Bucuresti, potential ministru de Interne, invins la mustata de Gabriel Oprea in batalia interna din partid in decembrie 2008, si favorit la sefia Internelor in ipoteza ca Mircea Geoana devenea presedinte al Romaniei.

Care este ocupatia lui? Potrivit stenogramelor, Catalin Voicu intermedia intre oameni de afaceri/politicieni cu probleme si justitie. Cu alte cuvinte, obtinea achitari, inchideri de dosare, pedepse cu suspendare sau sentinte civile favorabile la schimb cu bani sau inalte functii publice: "daca ma duc si-i spun: Domnule procuror general, am o mare rugaminte! Si va raman indatorat, dosaru' asta vreau sa ramana asa! Si am dat cu palma, nouzeci si noua la suta ramane cum spun eu!".

Politicienii "serviti" nu sunt doar din propriul partid. A beneficiat de ajutor si Ludovic Orban, despre care senatorul Voicu spune ca ar fi comis accidentul din Cotroceni fiind baut.

Cat de mare este puterea lui Catalin Voicu? "eu sunt singuru' personaj care am tot...toata cane...conexiunea in mana".

Cine sunt oamenii care ii asigura senatorului PSD puterea de a influenta masiv justitia? In primul rand politistii, cu care Catalin Voicu isi permite sa faca instructie, pana la cel mai inalt nivel : "Eu maine, o spun cu voce tare, imi pun fundul in masina si ma duc direct, personal, pentru dl Locic...la Politia Capitalei..ba nu. O sa ma duc la IGP si ii chem la mine, intr-un birou la IGP pe cei de la Capitala. Si rezolv aceasta problema. Si eu va asigur ca nu se va intampla nimic".

Adjunctul de atunci al politiei Capitalei apare, de altfel, in stenograme exact in postura indicata de Catalin Voicu.

La fel de supusi sunt si judecatorii. Doi dintre ei apar si in stenograme. Este socant sa vezi ca seful sectiei civile al celei mai inalte instante a acestei tari, Florin Costiniu, aproape ca nu indraznea sa rosteasca vreo vorba in fata lui Catalin Voicu, iar cand nu reuseste sa obtina sentinta solicitata este de-a dreptul panicat in fata clientului Costel Casuneanu: "Credeti-ma ca fratele dumneavoastra care e langa mine si cu mine am facut nu ce era omeneste posibil, mai mult decat atat.(...) Si sa va povestesc ca, repet, a...daca nu fac atac cerebral in urmatoarea ora, nu mai fac niciodata."

Cheile puterii

Care sunt cheile acestei puteri? Banii sau santajul, dupa cum reiese din aceleasi stenograme. Senatorul PSD pretinde ca detine nici mai mult nici mai putin decat un sistem paralel de interceptare a convorbirilor telefonice: "Si am, am un sistem in mana pe telefoane ci...Telefoanele astea civile....Cum sa spun asa? Am toata Romania aici....Imagineaza-ti, ce va fi pe alea oficiale!"

Informatiile pentru santaj au fost adunate in timp: "Domnule, ti-am spus ca in decembrie 1989 am fost numit aghiotant al primului Procuror General al Romaniei libere, cand nu mai asculta nimeni de nimeni si a functionat 89, 90, toata perioada si toate relatiile mele, am crescut cu ele, odata".

Grosul a venit insa pe vremea cand Catalin Voicu salasluia in Palatul Cotroceni sub aripa presedintelui sarac si cinstit: "Domnilor (politisti n.r.), daca apreciati in viata ce am facut si eu pentru voi cat eram la Palatul Cotroceni, daca veti fi azi in viata...(....) de cate ori v-am tratat cu respectul cuvenit, cu prietenie, si n-am dat drumul la niste....(neinteligibil)...in ce va priveste, va rog foarte mult, uitati-va de zece ori! Parerea mea, opinia mea..."; "Pe unii (politisti si magistrati n.r.) ii cunosc si in alte pozitii, mai cunosc cu peruca-n cap, pe altii ii cunosc si cu fetite ce fac".

Iar santajul rezolva orice problema: "Din toate motivele care ti le-am expus, cate o hartie din trecutu' fiecaruia, i-am tinut pe loc si i-am facut fideli. Si unii dintre ei chiar daca-s ofiteri SRI, mai erau pe state si SIE. Si toate astea erau la generalu' Iliescu, eu eram in departamentul de lucru...(neinteligibil)...Un om ti-e loial daca are un motiv. L-ai ajutat, ai facut, da? Dar in momentu' cand mai ai un motiv suplimentar, foita, doua motive sunt mai puternice ca un motiv, colegule! E complicat acuma sa ma apuc sa-ti fac teorii".

Nu, e foarte simplu: Catalin Voicu santaja politisti, procurori si judercatori cu informatii obtinute la Palatul Cotroceni, cu ajutorul serviciilor secrete, in special al sefului SPP, generalul Dumitru Iliescu, mentionat in stenograme. Tinta lui nu erau doar banii. Catalin Voicu si cei din spatele lui doreau puterea totala:

"Voicu Catalin : sa ne ajute Dumnezeu, vine turul doi, s-atunci .....se duce la negociere, vreau Internele. Daca nu ma duc la Interne, da....

Mazare Alexandru: Eu am vorbit cu Radu...

Voicu Catalin: Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curtea...

Mazare Alexandru: Da' ai sa arestezi? Dumneavoastra?

Voicu Catalin: Da, am Politia, vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu' Oprea, credeam ca poate vine de la ...de la...de jos dosaru', sus merge snur! Pentru ca eu sunt singuru' personaj care am tot...toata cane...conexiunea in mana, si-ai vazut ca Procuratura, in Justitie si...

Mazare Alexandru: Sunteti cu Vanghelie, da?

Voicu Catalin: Da. (....) Colegule, asculta ce-ti spun! Daca ma duc acolo, in trei ani de zile pot face toata reteaua din Romania! Acu', daca pierdem alegerile, reteaua e in functiune. Eu acuma am....(neinteligibil)... da' greu. pana acum n-am ....(neinteligibil) ...ministeru' asta...(neinteligibil) ....intelegi? Ai retea, rezisti ca sa facem gherila urbana....(...)"

Patronii bordelului

Si pentru ca totul sa mearga uns, Catalin Voicu avea de inlaturat si ultimul obstacol, ultima buturuga, DNA: "Sa unim DNA-ul cu DIICOT-ul! Ca sa pot da afara pe toata lumea. Purificare! Nu mai e Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Crima Organizata si Anticoruptie! Am de mult proiectul asta in cap". Proiectul care sa ingrope Romania.

Responsabili pentru acest sinistru sistem mafiot nu sunt insa doar cei direct implicati in el. Sunt si cei cei care au patronat bordelul sau au profitat de pe urma lui, in frunte cu Ion Iliescu si Mircea Geoana. Dupa cum ar fi o naivitate sa ne imaginam ca senatorul Catalin Voicu este unicul exponent al statului mafiot.

In toata aceasta poveste sinistra exista o raza de speranta: au existat trei judecatoare la ICCJ si mai multi procurori DNA pe care mafia lui Voicu nu i-a putut cumpara sau santaja si care si-au facut, cel putin pana acum, datoria. Incercarea de asanare e abia la inceput, pentru ca reteaua deja exista.

Reteaua de exceptii de neconstitutionalitate, vicii de procedura si alte detalii care-l pot face scapat pe Catalin Voicu. Ar fi tragic, dar macar putreziciunea a ajuns publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#stenograme Catalin Voicu, #mafie politica Catalin Voicu, #stenograme Voicu Vanghelie PSD , #PSD