Voicu, bunul samaritean: Nu mi-am codificat discutiile, Casuneanu e bolnav

Luni, 22 Martie 2010, ora 10:32
4155 citiri

Reactia lui Catalin Voicu la noile fragmente din stenogramele DNA aparute in presa nu a intarziat sa apara, luni dimineata, cand senatorul PSD proaspat suspendat a explicat ca incerca doar sa-si ajute apropiatii, asa cum face de fiecare data.

Catalin Voicu a declarat, luni dimineata, la Antena 3, ca obisnuieste sa se implice si sa rezolve problemele oamenilor, in limita posibilitatilor, fie ca este vorba despre probleme de natura medicala sau sociala ale celor care ii cer ajutorul.

Vanghelie: Voicu s-a autosuspendat din PSD (Video)

Senatorul suspendat din PSD spune ca nu a folosit un limbaj codat - "spital" in loc de instanta de judecata, "doctor" in loc de magistrat sau avocat sau "medicamente" - si ca l-a trimis la spital pe Casuneanu, in sensul obisnuit al cuvantului, pentru a-si rezolva niste probleme de sanatate.

Cazul Voicu: Cum a luat senatorul 260.000 de euro de la Casuneanu

"Nu mi-am codificat discutiile. L-am trimis pe Casuneanu de multe ori la spital, a apelat la mine de multe ori", a declarat Catalin Voicu, care sustine ca omul de afaceri are probleme de sanatate, iar el a incercat doar sa il ajute.

Tot de ajutorarea unui semen aflat la ananghie ar fi vorba si in cazul celor 260.000 de euro luati de la Casuneanu, cu titlul de "simplu imprumut", explica Voicu, preciznad ca era vorba despre "o situatie disperata".

Noi stenograme in cazul Voicu: Vanghelie ii cerea ajutorul lui Locic

Voicu a precizat ca se va prezenta, marti, in fata Comisiei Juridice din Senat si ca nu are nimic impotriva accesului presei la audieri.

Noi fragmente din stenogramele convorbirilor ascultate de DNA in cazul senatorului PSD Catalin Voicu, publicate luni dimineata, arata cum acesta a luat 260.000 de euro de la omul de afaceri Costel Casuneanu, in schimbul unei interventii in instanta.

Stenograme explozive in care Catalin Voicu afirma ca are "toata Romania in mana"

Fragmentele extrese din referatul DNA arata ca senatorul Catalin Voicu folosea un limbaj codat, la telefon, cand vorbea de interventiile sale in justitie.

Din cateva astfel de convorbiri codate aflam cum Voicu a primit de la omul de afaceri Costel Casuneanu suma de 260.000 de euro, in doua transe, in schimbul careia a intervenit pe langa magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru solutionarea favorabila a unui dosar.

Grebla: Daca Voicu nu accepta prezenta presei in comisie, renuntam la audiere

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...