Catalin Voicu a cerut sa fie judecat in libertate

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 21:59
2040 citiri
Catalin Voicu a cerut sa fie judecat in libertate
Foto: Jurnalul

Senatorul Catalin Voicu a formulat, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), doua cereri de judecare in stare de libertate, la finalul audierilor inculpatilor din dosarul in care Voicu este acuzat de doua fapte de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Aparatorii lui Catalin Voicu au formulat o cerere de eliberare sub control judiciar a clientului lor, iar decanul Baroului Bucuresti, Ion Ilie Iordachescu, unul dintre avocatii lui Voicu, a formulat si o cerere de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi tara.

Acestia au motivat cererile prin faptul ca toti inculpatii din dosar au fost audiati si, in aceasta faza, Catalin Voicu nu mai poate influenta desfasurarea procesului.

Avocatii lui Voicu au mai invocat faptul ca acesta se afla in arest preventiv de peste 10 luni, timp in care nu si-a mai vazut familia, arestul preventiv riscand sa se transforme intr-o pedeapsa anticipata.

Tot miercuri instanta a pus in discutie si legalitatea si temeinicia arestarii preventive, verificarea legalitatii arestarii facandu-se din 60 in 60 de zile de la trimiterea in judecata a inculpatului.

Procurorul de sedinta a cerut mentinerea in stare de arest preventiv a lui Catalin Voicu si respingerea cererilor acestuia de eliberare sub control judiciar sau de inlocuire a masurii arestarii preventive cu o masura neprivativa de libertate.

Termen nou: 9 februarie

Completul ICCJ a ramas in pronuntare asupra acestor cereri si a stabilit un nou termen pentru 9 februarie, cand urmeaza sa fie citati pentru audiere 4 martori, printre care si finul lui Catalin Voicu, Dan Radu Floarea, cel in numele caruia Voicu a cerut bani, cu titlu de imprumut, de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Maris Locic.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a audiat, miercuri, pe omul de afaceri Marius Locic si pe judecatorul pensionat Florin Costiniu. Cei doi s-au declarat nevinovati de acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie.

Procurorii DNA au dispus, pe 21 mai 2010, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a senatorului Catalin Voicu, acuzat de doua fapte de trafic de influenta in forma continuata si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

In acelasi dosar, au fost trimisi in judecata Florin Costiniu, fost presedinte al Sectiei civile si de proprietate intelectuala din ICCJ, acesta fiind deferit justitiei pentru complicitate la trafic de influenta; Costel Casuneanu, asociat la SC PA&CO International SRL Bacau, pentru cumparare de influenta, in forma continuata; Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, pentru cumparare de influenta, fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii in legatura cu fapte de coruptie, toate in forma continuata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Voicu judecat libertate, #Catalin Voicu inchisoare coruptie , #senator