Catalin Voicu contesta votul Senatului si cere audierea sa in plen

Duminica, 28 Martie 2010, ora 15:36
5516 citiri
Catalin Voicu contesta votul Senatului si cere audierea sa in plen

Senatorul PSD, Catalin Voicu, a transmis duminica o scrisoare Biroului Permanent al Senatului in care sustine ca votul dat de plenul Senatului prin care s-a aprobat cererea de arestare a sa nu este valabil, deoarece el nu a fost audiat de plen.

Drept urmare, Catalin Voicu cere ca in sedinta de luni a Senatului, sa fie mai intai audiat, dupa care sa se repete votul.

In scrisoare, senatorul precizeaza ca nu ar fi fost respectat Regulamentul Senatului si Constitutia, care precizeaza ca parlamentarii "nu pot fi perchizitionati, retinuti, ori arestati fara incuviintarea camerei din care fac parte si numai dupa ascultarea lor".

Voicu mai apreciaza, in solicitarea adresata Senatului, ca hotararea adoptata miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestarii sale, la cererea procurorilor, "este lovita de nulitate absoluta".

Presedintele comisiei juridice din Senat, Toni Grebla, a declarat duminica pentru Realitatea Tv ca solicitarea acestuia pare mai mult sicanatorie.

"Catalin Voicu a adresat o scrisoare Biroului Permanent al Senatului prin care solicita sa fie repetat votul. El isi motiveaza cererea ca nu ar fi fost ascultat in plenul Senatului. Domnul Voicu a fost audiat in comisie, desi nu era obligatoriu. Insa in ziua votului nici el, niciun membru al familiei, nici avocatii pe care ii are nu ne-au solicitat in scris sau verbal sa amanam votul ca doreste sa fie audiat. Nu avem niciun act medical care sa arate ca nu s-a putut prezenta la comisie. Solicitarea pare mai mult sicanatorie", a declarat presedintele Comisiei Juridice din Senat.

Toni Grebla spune ca cererea adresata de Voicu vine acum pentru ca marti el trebuie sa se prezinte la Inalta Curte de Justitie si Casatie.

Avizul Senatului de arestare a lui Catalin Voicu, publicat in Monitorul Oficial

Senatorii au avizat favorabil miercuri cererea DNA de incuviintare a arestarii lui Catalin Voicu.

Geoana: Solicitarea lui Voicu de a fi audiat in plen va fi discutata marti la Biroul Permanent

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca a primit solicitarea senatorului Catalin Voicu de a fi audiat in plenul acestei camere, in proxima sedinta, insa aceasta cerere va fi discutata abia marti, in sedinta Biroului Permanent, pentru a se decide daca i se va da curs.

"Solicitarea a fost inregistrata la Cabinet. O voi inainta catre Biroul Permanent al Senatului care se va intruni marti si voi cere un punct de vedere pe acest subiect din partea Comisiei juridice a Senatului", a declarat Geoana, duminica.

Catalin Voicu - Senatul a dat aviz favorabil pentru arestare

Din totalul de 137 de senatori, numarul de voturi valabil exprimate a fost de 112. Voturi pentru au fost 70, voturi contra au fost 40, iar 2 voturi au fost anulate.

Senatorul Catalin Voicu nu a putut fi prezent la sedinta de plen, pentru a-si prezenta punctul de vedere, deoarece cu cateva minute inainte de inceperea acesteia i s-a facut rau in cladirea Senatului si a chemat ambulanta, fiind internat din nou la Spitalul Universitar.

Catalin Voicu, luat cu ambulanta de la Senat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Catalin Voicu contesta vot, #vot arestare Voicu contestat, #reluare vot Senat Voicu , #senator