Catalin Voicu nu are nicio sansa sa fie audiat de Senat

Luni, 29 Martie 2010, ora 12:47
3605 citiri
Catalin Voicu nu are nicio sansa sa fie audiat de Senat
Foto: Realitatea TV

Senatorul Catalin Voicu nu are nicio sansa in demersul sau de a fi totusi audiat in plenul Senatului, asa cum a solicitat duminica, atat liderii politici cat si specialistii exprimandu-si opinia ca toate procedurile legale au fost respectate in cazul sau.

Astfel, senatorul PSD Dan Sova, membru al Comisiei juridice din Senat, a declarat pentru Ziare.com ca un raspuns pozitiv la solicitarea lui Catalin Voicu ar crea o situatie hilara.

"Obligatia de audiere a fost acoperita prin audierea domniei sale la comisie. Articolul 72 din Constitutie spune ca trebuie sa fie audiat, dar nu precizeaza unde. Si domnia sa a fost audiat, in comisie. Mai mult decat atat, s-a fixat o sedinta publica la care dansul nu a adus un certificat medical, nu a cerut amanarea sedintei. Va dati seama ca ar fi destul de hilara situatia in care cineva e chemat la audiere, iti spune ca vine si nu mai vine. Nu putem sa reunim iar Senatul. Asa putem sa repetam scena asta caragialesca de 200 de ori", a declarat senatorul Dan Sova pentru Ziare.com.

Opinia sa a fost impartasita si de presedintele Comisiei, senatorul PSD Toni Grebla, dar si de presedintele social-democratilor, Victor Ponta.

"Am discutat cu presedintele Comisiei Juridice din Senat, domnul senator Grebla si mi s-a explicat ca s-au respectat absolut toate procedurile in cazul domnului Voicu si ca nu se mai pune problema, in mod serios vorbind, politic si juridic, reluarii unui vot", a declarat Ponta la RFI.

"Lucrurile sunt transate atat din punctul nostru de vedere ca partid, cand am spus foarte clar ca domnul Voicu, ca orice alt om de altfel trebuie sa mearga in fata judecatorilor, cat si din punctul de vedere al Senatului. Domnul Mircea Geoana, in dubla sa calitate, de presedinte al Senatului, dar si de membru PSD cred ca trebuie sa actioneze tocmai pentru a proteja Senatul si partidul de orice interferente in actul justitiei, indiferent de considerentele personale, pe care poate le are", a mai subliniat Victor Ponta.

Si fostul lider PSD, presedintele Senatului Mircea Geoana, considera ca senatorul Catalin Voicu nu va avea posibilitatea de a fi audiat in Senat.

"Din punct de vedere al infirmarii votului din Senat este relativ greu ca o decizie interna a unei camere a Parlamentului sa fie inversata sau anulata, cu exceptia unei situatii deosebite pe care Comisia juridica ar putea-o identifica", a declarat Geoana citat de Newsin.

Acesta a reamintit ca au existat situatii, cum a fost cea a senatorului Serban Mihailescu, in care din motive medicale au avut loc amanari ale audierilor. In cazul senatorului Voicu nu au fost inregistrate astfel de solicitari de amanare si nici nu s-au prezentat documente medicale care sa certifice imposibilitatea participarii la sedinta de plen de miercurea trecuta.

Si senatorul PD-L Vasile Blaga considera ca procedurile au fost respectate, prin urmare solicitarea lui Catalin Voicu nu are sorti de izbanda. "Eu cred ca procedurile au fost respectate, pentru ca, in preambul, in deschiderea sedintei, d omnul presedinte Geoana, care a condus sedinta, chiar a spus ca, in imposibilitatea de a fi domnul Voicu, sa tinem cont de ce a spus domnia sa in Comisia juridica ", a explicat Blaga citat de Mediafax.

Senatorul Catalin Voicu a cerut duminica sa fie audiat in plen, sustinand ca hotararea adoptata miercuri, 24 martie, pentru avizarea arestarii sale, la cererea procurorilor, "este lovita de nulitate absoluta", deoarece a fost incalcat Regulamentul Senatului si Constitutia, care precizeaza ca parlamentarii "nu pot fi perchizitionati, retinuti, ori arestati fara incuviintarea camerei din care fac parte si numai dupa ascultarea lor".

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat ca a primit solicitarea senatorului Catalin Voicu de a fi audiat in plenul acestei camere, in proxima sedinta, insa aceasta cerere va fi discutata abia marti, in sedinta Biroului Permanent, pentru a se decide daca i se va da curs.

Tot marti, Catalin Voicu trebuie sa se prezinte la ICCJ, unde magistratiul Despina Mihai va decide daca se da curs cererii procurorilor de arestare a sa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Catalin Voicu audiat Senat, #Voicu solicitare Senat , #senator