Cum a ajuns Voicu senator: "Vanghelica a vrut sa fie sigur ca ies"

Joi, 27 Mai 2010, ora 20:59
5755 citiri
Cum a ajuns Voicu senator: "Vanghelica a vrut sa fie sigur ca ies"

Senatorul Catalin Voicu a afirmat, intr-o discutie cu Alexandru Mazare, ca Marian Vanghelie era "direct interesat" ca el sa ajunga ministru de Interne, prezenta lui acolo conferindu-i edilului Sectorului 5 "liniste". Mai mult, tot cu ajutorul lui Vanghelie a castigat alegerile pentru un loc in Senatul Romaniei.

Declaratia lui Voicu apare intr-o discutie interceptata de procurori si redata in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA in cazul sau.

"Vanghelie nu ca are un interes, este direct interesat in toata povestea asta, sa ajung acolo! Prezenta mea la Interne lui ii confera liniste", ii spune Voicu lui Alexandru Mazare, si el senator PSD.

La aceeasi discutie participa se lapre si judecatorul Cristian Jipa de la instanta suprema. Potrivit interceptarii, Voicu ii explica acestuia cum a fost sustinut de Vanghelie pentru a ajunge senator si cum, ulterior, cei din colegiul in care a fost ales, "lumea interlopa", l-au sustinut "indiferent ca ajunge sau n-ajunge ministru" de Interne.

Senatorul adaugat ca i-a parut bine, totusi, ca nu a fost el cel desemnat sa preia Internele, ci a pierdut lupta din partid in fata lui Gabriel Oprea, pe atunci membru PSD.

"Tot ce mi-a parut bine e ca n-am ajuns ministru, ca nu puteam sa-mi tin cuvantul cu ce le promisesem (interlopilor, n.r.). Pentru ca ma omora... suna jandarmii. Si era clara! Ca atunci, daca nu-ti tii cuvantul, efectu' e mai rau, colegu'! Aici, la minister, tre' sa te duci cand ai banii, tu", le spune Voicu lui Jipa si lui Mazare, cu care statea la masa intr-un restaurant din centrul Capitalei, potrivit documentului DNA, citat de Mediafax.

Conform transcriptului, judecatorul Cristian Jipa l-a intrebat pe Voicu, in aceeasi discutie, de ce si-a schimbat statultul din deputat in senator.

"Cand s-au trecut la aia, Vanghelica a fost, a vrut sa fie foarte sigur ca ies! Vanghelie nu-si putea ris... i... a... cum sa zic?, n-a vrut sa riste nicio secunda si cand s-au facut simularile de catre Zgonea. Simularile, a zis ca cel mai sigur colegiu la Senat e asta, din Bu... tot Bucurestiul", raspunde Catalin Voicu, conform transcrierii de la DNA.

Voicu descrie colegiul in care a fost ales senator, unul "foarte controlat de votanti de-ai lu' Vanghelie si inclusiv cu lumea interlopa".

"Pentru ca o mare parte din... au treaba cu ei (cu lumea interlopa, n.r.), unde voturi mi-am luat aproape in unanimitate. In zona aia, cea mai rau... cea mai saraca din... Zabrauti, Ferentari, Amurgului... a... Iacob Andrei... a ... zonele astea, care sunt... a... Toporasi... Iacob Andrei, calci pe seminte, e ceva... Nu poti sa intri acolo, nici nu mai... nu intra nimeni acolo, am fost singurul parlamentar. A vrut Boc sa intre dupa ce toate alea... Boc sa-i faca si i-au luat tigancile alea mari, cu fuste pe ele, de la p... si au bagat in gura, 'Stai, ma, sa-ti dam, piticule, f... mortii!'... Sau iti da cu copilu-n cap, de n-ai ce sa faci, nu... Deci, acolo n-a, n-a, n-a putut sa intre nimeni! Am intrat acolo, toata lumea stiau din auzite, din descrieri, din astea si... Au fost baietii mei de la Politie, sefii de sectii si Vanghelie, care a dat mesaj. I-a chemat sefii de sectie pe toti... 'Ba, vedeti, omul asta este om care toata ziua, asta ne-a ajutat pe noi toti!'... Eu am raspuns de Parchetu' din ... toti erau ba arestati, ba bagati in banditism, erau tineri si-am crescut odata cu ei!", spune senatorul Catalin Voicu.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, afirma, in ianuarie 2009, ca in locul lui Gabriel Oprea va fi propus un ministru de Interne care sa reprezinte intreg partidul si nu doar o organizatie, precizand ca a fost anuntat de Catalin Voicu, pe care el il sustinuse initial pentru Ministerul Internelor.

Lidia Barbulescu va fi audiata in procesul lui Voicu

Procesul in care Catalin Voicu va fi judecat va incepe in 14 iulie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar Lidia Barbulescu, presedinte interimar al instantei supreme, va fi citata ca martor in procesul senatorului Voicu la cererea procurorilor anticoruptie.

Ea a fost chemata in instanta dupa ce a declarat ca a aflat "zvonul" ca se vor face presiuni asupra completului care urma sa judece dosarul de comercial al firmei lui Casuneanu.

"Martora Barbulescu Lidia, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a declarat insa ca a aflat din zvonurile care circulau in institutie ca 'se vor face presiuni asupra completului de judecata prezidat de judecatorul Joita Preda in legatura cu un dosar ramas in pronuntare, iar presiunile urmeaza sa vina din partea unor parlamentari'", scriu procurorii DNA.

Mai mult, se pare ca Barbulescu i-ar fi spus judecatorului Joita Preda "sa adopte solutia corecta", avertizand-o ca "dosarul este monitorizat".

Afirmatiile Lidiei Barbulescu au fost insa doar partial confirmate de judecatorul Joita Preda, aceasta declarand ca a fost intrebata de presedintele interimar al instantei supreme daca are pe rol dosarul de recurs al firmei lui Casuneanu, PA&CO International.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Catalin Voicu, #cazul Voicu, #Vanghelie caz Voicu , #senator