De ce e minunat dosarul Voicu

Duminica, 21 Martie 2010, ora 18:24
6127 citiri

Cel mai important lucru pentru Romania, mai important decat iesirea din criza, rambursarea imprumutului FMI (daca n-am facut-o deja, prin povestea scutului antiracheta) si calificarea la Euro 2012, este ca senatorul Catalin Voicu sa nu dispara. Nu deocamdata.

E drept ca nu suntem in Italia, unde daca Parchetul Antimafia apreciaza ca un barosan trebuie arestat, este luat pe sus fara menajamente si bagat dupa gratii, unde n-are telefon mobil cu ajutorul gardienilor.

Prin urmare, protejarea senatorului, pentru ca sunt convins ca si despre asta vorbim, in afara de monitorizarea sa sa nu o stearga in vreo insula, poate fi teribil de anevoioasa. Dar daca omul nu vrea sa fie protejat si se bazeaza tocmai pe ceea ce stie? Tocmai de aia!

Principiul dominoului

Ceea ce n-a reusit Romania in drumul catre Uniunea Europeana, sa se strecoare la lontru indeplinind criteriile de aderare in materie de justitie, nu pentru ca producatorii vestici aveau nevoie de noi piete, poate reusi o mana de procurori, daca sunt lasati sa lucreze.

Si la prima vedere n-au alta problema decat timpul, care poate altera probe daca este lasat sa devina un aliat al caracatitei. Iar daca din dansa fac parte si clienti ai puterii care nu pot fi sacrificati, totul se va dovedi o buna poveste de muls la televizor, o moneda de schimb pentru o miza care deocamdata scapa - imi este creu sa cred ca totul se joaca pentru functia lui Mircea Geoana.

Imi imaginez insa, ca si cand dosarul Voicu n-ar ilustra clar ca autoritatea statului e o dama de companie, ca cineva chiar doreste sa scarmene bundita de pe niste flacai care vad resursele tarii ca pe un trofeu. Imi este mai usor sa-mi pastrez limpezimea.

Si daca e asa, sper ca procurorii vor avea stiinta sa-l determine pe Voicu sa le insire toata povestea transformarii avutiei nationale intr-o pivnita pentru initiati, de unde pot pune pe burti cu concursul celor care ar trebui sa o pazeasca si sa demonstreze ca legile penale nu se aplica doar amaratilor.

Frica poate fi cel mai bun instrument in mainile organelor de ancheta. Un tip ca Voicu, obisnuit sa creada ca intre el si Dumnezeu e doar o spaga, nu cred ca-si poate imagina cum ar fi sa-si petreaca fie si o saptamana dupa gratii. Dar cativa ani! Asa ca un targ permis de lege, care ingaduie injumatatirea pedepsei daca toarna toata reteaua care a privatizat o buna parte din Politie si Justitie, cu consursul si in folosul unor politicieni, este tot ce ne putem dori.

Sa-l ajute sa fuga!

Cum Romania imprumuta din lumea civilizata si bune practici, dar si idei, as putea sa ma gandesc ca daca s-ar teme de ceea ce ar putea Voicu sa povesteasca, restul retelei ar putea decide sa-l elimine. Nu cred ca e exagerat.

Stenogramele, desi contin si multa gargara, deoarece senatorul dorea sa-si si intretina legenda, au destule elemente care ma indreptatesc sa cred ca grupul care-si bazeaza averea pe trafic de influenta si mita nu poate risca sa-si piarda puterea.

Prin urmare, cred ca Voicu e mai la adapost in arest. Dar daca decizia mi-ar apartine, pentru a furniza date, nume, dovezi cu care as putea sa infund o parte din mafia din Romania, daca nu pe toata, chiar l-as ajuta sa fuga.

In urma lui n-ar ramane doar un zanganit de catuse care ar elibera institutiile statului de corupti pentru a face loc unor tineri care pana acum n-au avut ocazia sa se afirme deoarece n-aveau proptele. Ci si milioane de romani fericiti sa urmareasca la televizor un nou film cu Corado Catani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosarul Voicu stenograme , #senator